Bezár

Hírarchívum

nyito

A THE informatikatudományi listáján is eredményesen végzett az SZTE

A THE informatikatudományi listáján is eredményesen végzett az SZTE

2021. október 08.
1 perc

A Times Higher Education (THE) legfrissebb tudományterületi listáján is szerepel az SZTE. Az informatika területén a világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsorolták októberben, amelyek közé – akárcsak az elmúlt években – idén is bekerült és így a legjobb nemzetközi és magyar intézmények táborába tartozik az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Times Higher Education október 6-án jelentette meg informatikatudományi rangsorát. A listára a világ legjobb egyetemei és felsőoktatási intézményei kerültek fel, a centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem a 801+ helyezést érte el.


Az évről évre egyre több egyetemet vizsgáló rangsort 5 mutató alapján állítják fel. Figyelembe veszik az oktatást és a tanulási környezetet, a kutatást, az idézettséget, a nemzetközi karaktert és a tudástranszfert. Ezek a mutatók megegyeznek a World University Rankings indikátoraival, csak a súlyozásuk más. A Computer Science listán nagyobb a súlya az ipari bevételeknek, az oktatói és kutatói reputációnak, és valamivel kisebb a szerepe a publikálással kapcsolatos aktivitásnak, míg a nemzetközi mutatók súlya megegyezik.


SZTE – „440 éve az oktatás és a tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért”. Az e téren végzett remek teljesítményről tanúskodnak a diákok számára egyre fontosabb viszonyítási ponttá váló nemzetközi rangsorokban elért SZTE-pozíciók is.

 

A teljes rangsor-lista elérhető a THE weboldalán.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek