SZTE Info

nyit

Az SZTE hallgatói is találkozhatnak az amerikai NATO-katonákkal

Október 14-én csütörtökön, délután 5 órától az amerikai Civil Affairs Team és a budapesti Amerikai Nagykövetség képviselői látogatnak Szegedre, így egyedülálló lehetőség nyílik a szegedi egyetemisták számára, hogy tájékozódjanak az amerikai NATO- és nemzetközi katonai szerepvállalásról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az American Corner Szeged szervezésében, a Szent-Györgyi Albert Agórában,(Szeged, Kálvária sgt. 23.) olyan angol nyelvű program várja az érdeklődőket, amelyre ritkán adódik alkalom. A résztvevők számára lehetőség nyílik, hogy kipróbálják, hogyan boldogulnának diplomataként. Az előadás után csatlakozhatnak a Nagykövetség szimulációs játékához is, amelyben csapatokban dolgozva kell majd megoldani egy fiktív jogesetet, az amerikai katonák segítségével.


acweb


Mindenki számára lehetőség nyílik próbára tenni angol nyelvű tárgyalási készségét, kritikai gondolkodását és megismerkedni a határvédelem komplex problémakörével.


Az program nyelve angol, a részvétel díjmentes, előzetes regisztrációra nincs szükség.


A program Facebookon eseménye elérhető, itt.


SZTEinfo

Fotó: American Corner Szeged

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.