Bezár

Hírarchívum

Befuto_nyito

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék Befutó Gyakornoki Programjára

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék Befutó Gyakornoki Programjára

2021. október 19.
3 perc

Az idei tanévben összesen tíz szervezet/vállalat kínált gyakornoki lehetőséget az SZTE BTK kommunikáció szakos hallgatóinak. A Befutó Gyakornoki Programba rekordmennyiségű, azaz hatvannál is több hallgatói pályázat érkezett a meghirdetett pozíciókra. Az Egyetem hallgatói a Reök-palotában, ünnepélyes keretek között vehették át megbízóleveleiket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményt Dr. Pusztai Bertalan, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanszékvezetője nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke 2015-ben indította útjára a Befutó Gyakornoki Programot, azóta pedig évről-évre egyre több szervezet/vállalat fogad kommunikáció szakos gyakornokot. A 2021/2022-es tanévben több, mint hatvan hallgató, összesen tíz szervezetnél/vállalatnál szerezhet tapasztalatot, különböző pozícióban.


Befuto-2

 

- A kezdeményezés célja kettős. A tanszék egyrészt a hallgatók tandíjfizetési terheit kívánja csökkenteni, másrészt fontosnak tartja, hogy a diákok már az egyetemi éveik alatt komoly szakmai tapasztalatot gyűjtsenek, s így tanulmányaik befejezése után könnyebben tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Az eddigi tapasztalatok rendkívül pozitívak: több korábbi gyakornok kapott állandó álláslehetőséget a programban résztvevő vállalatoknál, illetve akad olyan is, aki miután befejezte tanulmányait az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéken saját vállalkozást indított és az idei évben már gyakornokot is alkalmaz a Befutó Gyakornoki Program segítségével – összegezte Dr. Pusztai Bertalan, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanszékvezetője.

 

Ezt követően Prof. Dr. Gyenge Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja köszöntötte a szervezetek/vállalatok képviselőit és a gyakornokokat.

 

- A felsőoktatás évről-évre óriási változáson megy keresztül, ezekhez a változásokhoz nekünk igazodnunk kell. Ennek az egyik alappillére az, hogy megpróbáljuk megtalálni a közös hangot és kialakítani a kapcsolatot azokkal a piaci szereplőkkel, akik elsősorban gyakornoki lehetőséget, később pedig munkalehetőséget biztosítanak az SZTE BTK hallgatóinak. A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék mindebben az élen jár. A Befutó Gyakornoki Program mellett reméljük segítenek majd azok a technikai eszközök bővítései is, amelyek jelenleg is zajlanak a tanszéken – emelte ki Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja.


Befuto-8

 

Zárásképp a megjelent gyakornokok átvették megbízóleveleiket, a 2021/22-es tanévben résztvevő Befutó Gyakornoki Program partnereitől: Ad Logic Kft.; Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; Hódmezővásárhelyi Médiacentrum; Innoversity Kft.; Kövér Béla Bábszínház; Móra-Tourist Nonprofit Kft.; Social Trick PR; Szeged Televízió; Szegedi Nemzeti Színház; Tourinform Szeged.


Befuto-53

 

Juhász Krisztina, a Social Trick PR tulajdonosa kiemelte: tevékenysége a social médiaközösség menedzselésére irányul, emellett online marketinggel is foglalkozik. Ez azt jelenti, hogy elsősorban ügyfelei közösségi felületeit gondozza, hirdetéseket állít össze a számukra és, ha kell, grafikákat tervez, valamint fotókat készít egy-egy projektjükhöz. Tevékenységét a Vajdaságban űzi.


Befuto-56

 

- Nagyon hálás vagyok, hogy hallgatóként én magam is négy éven át részt vehettem a Befutó Gyakornoki Programban. A szakmai tapasztalat mellett ugyanis kellő gyakorlatra, kapcsolati tőkére, nem utolsó sorban pedig önbizalomra tehettem szert. Nem véletlen tehát, hogy úgy döntöttem, az idei évben én is felkínálom a lehetőséget valakinek az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéken tanulók közül – ismertette Juhász Krisztina.


Befuto-17

 

A szerencsés nem más, mint Gyetvai Janka, az SZTE BTK kommunikáció – és média szakos hallgatója.


Befuto-55

 

- Szeptemberben kezdtem el dolgozni a Social Trick PR-nál, a többiekkel ellentétben én csak erre az egy helyre jelentkeztem. Elsősorban azért, mert tetszett, hogy Kriszti fiatal és azon a szakon végzett, amelyiken én jelenleg is tanulok, másodsorban pedig a tevékenysége azt a területet öleli fel, amely engem igazán érdekel. Örülök, hogy az SZTE BTK az elméleti tudás mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektet. Nem utolsó sorban: kiváló a közösség és a csoporttársaimat is nagyon szeretem – összegezte Gyetvai Janka, az SZTE hallgatója.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Sahin-Tóth István

 

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek