Bezár

Hírarchívum

SH_Welcome_Nyito
Kitüntetésben részesültek az SZTE Stipendium Hungaricum Ösztöndíjas hallgatói

Kitüntetésben részesültek az SZTE Stipendium Hungaricum Ösztöndíjas hallgatói

2021. november 23.
2 perc

A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjjal Magyarországon tanuló hallgatók „Kiváló tanulmányi díjat” vehettek át a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárától október 26-án. A nívós eseményen a Szegedi Tudományegyetem két hallgatóját is kitüntették.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Stipendium Hungaricum Welcome Event” néven rendezték meg október 26-án azt a rangos eseményt, amelynek a Radisson Blu Béke Hotel adott otthont Budapesten. A rendezvényen résztvevő friss Stipendium Hungaricum hallgatók jobban megismerhették Magyarországot, a magyar történelmet, kultúrát és általában az itteni életet.

Az ország számos pontjáról érkező gólyákat Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára biztató és üdvözlő szavakkal fogadta.

Az államtitkár asszony beszédét követően Kiváló Tanulmányi Díjakat adott át - Dobos Gáborral, a Tempus Közalapítvány Study In Hungary igazgatójával közösen - azoknak a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjasoknak, akik kiemelkedő teljesítményt értek el, és a kiemelkedően hozzájárultak a Stipendium Hungaricum közösség fejlődéséhez.

Az említett közösség fejlődéséhez két, a Szegedi Tudományegyetemen kiváló tanulmányi eredménnyel büszkélkedő, Stipendium Hungaricum Ösztöndíjas hallgató is kitüntetésben és pénzjutalomban részesült: Nguyen Hang Thi Nguyet, a Gazdaságtudományi Kar, gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatója és Theodore Waltgins, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, ápolás és betegellátás, ápoló szakos hallgatója.

IMG_8706


IMG_8731

- Nagy megtiszteltetés ez számunkra, hiszen több mint 700 szegedi Stipendium Hungaricum ösztöndíjas közül került ki a két nyertes – mondta Dr. Jerney Leona, a Nemzetközi Képzések Irodájának vezetője, aki személyesen kísérte el a hallgatókat a díjátadóra. - Mindig öröm látni, hogy vannak olyan kivételes fiatalok, akikre büszkék lehetünk, és akik tovább vihetik a Szegedi Tudományegyetem hírnevét a nagyvilágban – tette hozzá.

Az államtitkári köszöntőt és díjátadót követően, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jeles növendékei adtak elő egyedi népzenei darabokat, majd ebéd következett, ahol a jelenlévők megoszthatták tapasztalataikat, benyomásaikat Magyarországról.

Az ebédszünet után a diákok egy Budapesti városnézésen vehettek részt. Megismerkedhettek a főváros legfontosabb nevezetességeivel, valamint érzékenyítő tréningen mélyíthették el tudásukat a magyar kultúra iránt.

Kepgaleria  

A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjas kiválóságok tovább öregbítik a centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem hírnevét, ami a nemzetközi rangsorokban is megmutatkozik, hiszen a nemzetközi hallgatók aránya folyamatosan növekszik.

Az eseményen készült képek itt érhetőek el

SZTEinfo - Kovács-Jerney Ádám

Fotó: Stipendium Hungaricum

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek