Bezár

Hírarchívum

gis-day

„Floridától – Salzburgig” SZTE alumnik tartanak online előadást a térinformatika világnapján

„Floridától – Salzburgig” SZTE alumnik tartanak online előadást a térinformatika világnapján

2021. november 15.
2 perc

Online szakmai délutánt rendez az SZTE TTIK Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék és az MTA Szegedi Területi Bizottság, 2021. november 17-én. A GIS Day 2021 célja, hogy a geoinformatika és távérzékelés iránt érdeklődők bepillantást nyerjenek az egyetemi oktatás és kutatás világába az SZTE volt hallgatóinak segítségével, akik közül többen meghatározó külföldi egyetemeken dolgoznak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE TTIK Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszékén a térbeli adatok gyűjtése, kezelése, elemzése és megjelenítése változatos eszköztárral - például drónokkal, terepi geodézia eszközökkel - és szoftverekkel, izgalmas alkalmazási területeken valósul meg. A GIS Day 2021 alkalmából a diákok a geográfus szakon oktató szakemberek vezetésével betekintést nyerhetnek egy-egy érdekes kutatási témába.

Az előadások, beszélgetések nyitottak, de regisztrációhoz, bejelentkezéshez kötöttek, amely az alábbi linken lehetséges:

Zoom: https://us02web.zoom.us/j/82765119375

A program 2021. 11.17-én, 14:00 órakor kezdődik Dr. Kovács Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem TTIK Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék docense és a SZAB Geoinformatikai és Geostatsiztikai Munkabizottság elnöke, valamint Dr. Van Leeuwen Boudewijn közös előadásával, amelynek címe: „ Műholdfelvételek a környezeti problémák vizsgálatában”. 

A szakmai délután során számos olyan szakember osztja meg legújabb ismereteit a témában, akik a Szegedi Tudományegyetemen szerezték meg diplomájukat.

Csatlakozni lehet például Dr. Juhász Levente: „Neogeography – az új földrajzi forradalom nyomában” című előadásához is, amelyet az SZTE alumnusa tart, aki jelenleg a Florida International University –n végzi kutatásait.

Papp Levente, szintén SZTE alumnus, jelenleg a Salzburgi Egyetem oktatója prezentálja „Távérzékelés az Alpokban és az Európai trendek” című előadását szerdán, 15:45 perctől.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

További részletek az esemény a Facebookon oldalán: https://www.facebook.com/foldrajz/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek