Bezár

Hírarchívum

Nevtelen_terv

SZTE-s szerzők is a Libri Irodalmi Díj jelöltjei között

SZTE-s szerzők is a Libri Irodalmi Díj jelöltjei között

2021. március 26.
2 perc

A Libri minden évben kihirdeti az előző év legjobb magyar szépirodalmi könyveit, így 2021-ben is elnyerheti egy-egy mű a kiadó irodalmi díját és az irodalmi közönségdíját is. A versenybe szálló művekre az SZTE hallgatói is szavazhattak. A szakmai zsűrinek a tagja Szilágyi Zsófia kritikus is, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Libri 2016-ban alapította meg az előző év legjobb magyar szépirodalmi műveit díjazó elismeréseket. A közönség 2021. március 25-étől május 2-ig szavazhat a 10 döntős műre, amit 156 könyvből választott ki a Libri által felkért 212 tagú szakmai csapat.


A Libri idén is bevonta a fiatalokat, és felkérte szavazni több magyarországi egyetem hallgatóit, köztük a Szegedi Tudományegyetem diákjait is. A Libri Irodalmi díjat elnyerő mű kiválasztásában Szilágyi Zsófia, a Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke, is részt vesz.


A versenyben a díj átadását megelőző évben először kiadott, magyar szerző magyarul írt szépirodalmi művei vehetnek részt, azok a könyvek, amelyek hozzájárulnak a magyar kultúra jelenéhez, jövőjéhez, és valódi társadalmi hatással bírnak. 2020-ban ennek a meghatározásnak 156 könyv felelt meg, 50 kiadó műveiből állt össze a lista.


A jelöltek között idén több SZTE-s alumnusra szavazhatunk. A 10 döntős közé került ugyanis Grecsó Krisztián Magamról többet című műve, és Háy János A cégvezető című regénye. 2020-ban Grecsó Krisztián Vera című könyve nyerte el a Libri közönségdíját.


A közönség március 25-től május 2-ig adhatja le voksát a Libri weboldalán, a Libri irodalmi díj nyerteséről pedig az ötfős szakmai zsűri határoz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek