SZTE Info

Screenshot_2021-03-04_NAK_TechLab_Egyetemi_Otletverseny

Pörgesd fel Te a hazai agrárfejlesztéseket!

Van egy jó ötleted, amivel felpörgetnéd a hazai agrárfejlesztéseket? A mezőgazdaságban számtalan kiaknázatlan lehetőség rejlik az agrár területen túl is. Ha úgy érzed, hogy szívesen vinnél új lendületet a hazai agrárszektorba, akár annak ismerete nélkül is, ne habozz és jelentkezz a NAK TechLab egyetemi ötletversenyére!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A NAK TechLab és a Design Terminal 2019-ben indított innovációs együttműködésének a célja, hogy a legjobb, legújabb megoldások helyet találjanak maguknak a szektorban, lehetővé téve a hosszútávú beépülést. A 2021-es évben is ötletversenyt hirdetnek, hogy ezek az innovatív megoldások utat törhessenek és elősegítsék az agrárium további innovációját.


Az ötletversenyre 2-4 fős csapatokat várnak, akik összemérhetik találékonyságukat és kitartásukat két különböző kategóriában: ötlet, prototípus. A verseny alatt egy meghatározott kihívásra kell egy ötletet, megoldást kitalálni, kidolgozni, majd a szakmai zsűri előtt prezentálni.


A tapasztalat mellett értékes nyeremények is várják a jelentkezőket!


További információ a NAK TechLab honlapján.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.