Bezár

Hírarchívum

Kosaras__1_of_1

Az NB I/A élmezőnyében a Naturtex- SZTE-Szedeák

Az NB I/A élmezőnyében a Naturtex- SZTE-Szedeák

2021. március 03.
2 perc

Egyre meghatározóbb és sikeresebb sport Szegeden a kosárlabda. A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata ebben a szezonban kiemelkedő eredményeket ért el. Az alapszakaszban megszerzett 14 győzelemmel új klubrekord is született. Szrecsko Szekulovics vezetőedzővel beszélgettünk a csapatról, az elért eredményekről és a jövőbeli tervekről is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szerb vezetőedző 2019 novembere óta irányítja a Szedeákot. Elmondása szerint az idei szezonban elért eredményes játék az új játékosoknak köszönhető, akik rendkívül frissen és motiváltan csatlakoztak a csapathoz. Bár a vezetőedzőnek ez az eddigi legfiatalabb játékoskerete, az átlagéletkor mindössze 25 év, mégis nagyon erősnek tartja a Szedeákot. – Jó a csapatkémia és edzésről-edzésre keményen küzdünk, hogy sikereket érjünk el – mondta el Szrecsko Szekulovics, aki a Szegeden eltöltött ideje alatt az idei szezont tartja eddig a legjobbnak.


Kosaras__2_of_8


Az eredmény már így is óriási siker, de a csapat további meglepetésre készül: a legjobb négybe akarnak kerülni. A játékosok és az edzői stáb is mindig jobb és jobb eredményekre törekszik, ez elengedhetetlen az előre lépéshez. Szrecsko Szekulovics szerint óriási harc lesz a szezon végén a pozíciókért, de úgy érzi készen állnak a kihívásra. A következő szezon pedig még nehezebbnek ígérkezik, mert a sikereknek köszönhetően a szurkolóknak is nagyobb elvárásaik lesznek.


A Szegedi Tudományegyetem már hosszú ideje támogatja a Szedeákot. Több saját nevelésű egyetemista is található a csapatban, akik mindannyian igazi profi játékosok, akik remekül összeegyeztették a tanulmányaikat a sportolói léttel. Az SZTE több karáról is találhatunk hallgatókat a csapatban: Mayer Ákos a JGYPK-n sport- és rekreációszervezés szakon tanul, Keller Iván a JGYPK-n edző szakon, Kerpel-Fronius Balázs és Balogh Szilárd a BTK-n szociológia szakon tanul, Kerpel-Fronius Gáspár a GTK-n gazdálkodási és menedzsment szakon, Polányi Kristóf pedig a GTK-n pénzügy és számvitelt tanul. A játékosoknak napi két edzés mellett kell helytállni az egyetemen is, de sikerrel veszik az akadályokat.


Kosaras__4_of_8


A járványhelyzet ellenére a szerb vezetőedző népszerű sportnak tartja a kosárlabdát Szegeden. – Sajnálom a kialakult helyzetet, nagyon furcsa szurkolók nélkül lejátszani a mérkőzéseket, de bízok benne, hogy hamarosan megtelnek a lelátók – mondta el Szrecsko Szekulovics. A csapatnak 2020 nyara nehéz időszak volt, akkor még nem lehetett tudni milyen intézkedések lesznek a sporttal kapcsolatban, de lendületben maradtak a játékosok, és Govens Darrin leigazolásával, egy igazi nagyágyúval is erősített a Szedeák. Az amerikai származású, de magyar állampolgársággal is rendelkező játékos több alkalommal is szerepelt a magyar válogatottban, de Szegeden is meghatározó játékos lett.


Kosaras__6_of_8


A csapat honlapján található meccsnaptár szerint a Naturtex-SZTE-SZEDEÁK következő mérkőzése március 6-án, szombaton lesz, hazai pályán a Kecskemét ellen.


SZTEinfo - Mátó Gábor

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek