Bezár

Hírarchívum

Nevtelen

Az SZTE GTK egy közös videóval hívja fel a figyelmet a járványhelyzetben a szegedi vendéglátósokra

Az SZTE GTK egy közös videóval hívja fel a figyelmet a járványhelyzetben a szegedi vendéglátósokra

2021. május 17.

Együtt a turizmusban-vendéglátásban, együtt a turizmusért-vendéglátásért! című videóban szólítja meg az SZTE GTK a szegedi turizmusban és vendéglátásban dolgozókat, hogy meséljenek érzéseikről, tapasztalataikról az elmúlt egy évet illetően, és arról, hogyan és milyen lépések mentén próbálták átvészelni ezt az időszakot. A cél, hogy a kar a hallgatóinak, a leendő szakembereknek megmutassa, hogyan lehet egy válsághelyzetet megfelelően kezelni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kialakult helyzet nem csak egészségügyi, de gazdasági szempontból is mély sebeket ejtett. Egyes gazdasági szereplők és területek, még inkább érzik ennek hatását, ilyen például a turizmus és vendéglátás ágazata, amely talán az egyik legnagyobb elszenvedője a járványhelyzetnek. Az SZTE Gazdaságtudományi Kara fontosnak vélte, hogy megszólítsa az érintett szereplőket, akiknek segítségével szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a vendéglátóegységek milyen nehéz helyzetbe kerültek. A cél, hogy a kar a hallgatóknak és a felvételizőknek, vagyis a leendő szakembereknek megmutassa, hogyan lehet egy válsághelyzetet megfelelően kezelni.

A videóban megosztja gondolatait Szabó Mihály, aki a 2020. szeptemberében indított Turizmus-vendéglátás alapszakon oktat szálloda-és szállásismereteket, valamint a Hunguest Hotel Forrás és Napfényfürdő Aquapolis igazgatója, Talmácsi Ádám, az A2 Gastro Caffé üzletvezetője és társtulajdonosa, Lőrincz Anikó, a Szivárvány Panzió tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Dékány Gergely, az Antique Cafe&Tea jelenlegi üzemeltetője. Zárásképpen két turizmus alapszakon tanuló hallgató buzdítja kitartásra a szakembereket, a hallgatótársakat.

A szereplők személyes történeteiből kiderül többek között, hogy mi történt az alkalmazottakkal, milyen újításokat vezettek be a működéshez, mikor és miért döntöttek a bezárás mellett, hogyan próbáltak tartalékolni, és mit várnak az elkövetkezendő időszaktól. A szegedi vendéglátósok hangsúlyozták, hogy bár nagyon nehéz éven vannak túl, mégis új lendülettel és ötletekkel várják a vendégeket. Mindenkit arra biztatnak, hogy tartson ki, hiszen ez a szakma rengeteg szépséget és lehetőséget rejt annak, aki ezt szívvel-lélekkel csinálja, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a turizmus mindig is volt, van és lesz!

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek