SZTE Info

weboldal_nyito_vivas

Országos bajnoki ezüst- és bronzérmet nyertek az SZTE vívói

Debrecenben rendezték meg az egyetemista és főiskolás vívók idei országos bajnokságát. A MEFOB-on a Szegedi Tudományegyetemet hat hallgató képviselte, akik szép sikerekkel és érmekkel tértek haza.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Két halasztás után, harmadszorra már sikerült megrendezni a hallgatók országos vívó seregszemléjét. A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságának Debrecen adott otthont. A Szegedi Tudományegyetemet olyan hallgatók képviselték, akik mindannyian az SZTE Vívó Klubban készültek fel, közülük többen igazolt profi versenyzők.


A verseny első napján a párbajtőr versenyszámokat rendezték, egyéniben és csapatban.

Női párbajtőr versenyszámban a Sugár Anna, Szép-Gergely Zsófia, Vajda Villő alkotta csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Egyéniben Vajda Villő a nyolcas döntőbe jutott, Szép-Gergely Zsófia 9., Sugár Anna 14. lett.


vivo_nok

 

A fiúk mezőnyében András Bence 27., Doktor Bence 30., Bába Csanád 31. lett. Az SZTE fiú csapata a 7. helyen végzett. A torna második napján, férfi tőr egyéniben Bába Csanád versenyzett, kiváló csoportkör után az egyenes kieséses táblán sorban nyerte az asszókat, csak a döntőben tudta megállítani a későbbi győztes, így ezüstérmes lett.


szte_vivok

 

Az SZTE csapata a MEFOB egyetemi pontversenyben összesen 85 pontot szerzett.


Fotók: SZTE Vívó Klub, Nagy Zsolt

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.