Bezár

Hírarchívum

weboldal_nyito_vivas

Országos bajnoki ezüst- és bronzérmet nyertek az SZTE vívói

Országos bajnoki ezüst- és bronzérmet nyertek az SZTE vívói

2021. május 13.
1 perc

Debrecenben rendezték meg az egyetemista és főiskolás vívók idei országos bajnokságát. A MEFOB-on a Szegedi Tudományegyetemet hat hallgató képviselte, akik szép sikerekkel és érmekkel tértek haza.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Két halasztás után, harmadszorra már sikerült megrendezni a hallgatók országos vívó seregszemléjét. A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságának Debrecen adott otthont. A Szegedi Tudományegyetemet olyan hallgatók képviselték, akik mindannyian az SZTE Vívó Klubban készültek fel, közülük többen igazolt profi versenyzők.


A verseny első napján a párbajtőr versenyszámokat rendezték, egyéniben és csapatban.

Női párbajtőr versenyszámban a Sugár Anna, Szép-Gergely Zsófia, Vajda Villő alkotta csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Egyéniben Vajda Villő a nyolcas döntőbe jutott, Szép-Gergely Zsófia 9., Sugár Anna 14. lett.


vivo_nok

 

A fiúk mezőnyében András Bence 27., Doktor Bence 30., Bába Csanád 31. lett. Az SZTE fiú csapata a 7. helyen végzett. A torna második napján, férfi tőr egyéniben Bába Csanád versenyzett, kiváló csoportkör után az egyenes kieséses táblán sorban nyerte az asszókat, csak a döntőben tudta megállítani a későbbi győztes, így ezüstérmes lett.


szte_vivok

 

Az SZTE csapata a MEFOB egyetemi pontversenyben összesen 85 pontot szerzett.


Fotók: SZTE Vívó Klub, Nagy Zsolt

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek