Bezár

Hírarchívum

Szedeak_nyitojo

Nézők előtt győzte le a bajnokot a Naturtex-SZTE-Szedeák

Nézők előtt győzte le a bajnokot a Naturtex-SZTE-Szedeák

2021. május 07.
2 perc

Hosszú idő után játszhattak ismét szurkolók előtt a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdázói. A hat, SZTE-s hallgatóval felálló csapat, a legutóbbi, teljes bajnokság győztese, a Szombathelyi Falco KC ellen nyert hazai pályán. Ezzel az elődöntőben egyenlített, így most 1:1-re áll a párharc, ami az egyik fél harmadik győzelméig tart. A lelátóról buzdította a csapatot prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, és Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sporttörténelmet ír a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen soha nem szerepelt még olyan jól egyetlen szegedi, férfi csapat sem a kosárlabda bajnokságban, mint most. Az élvonalban a legjobb négy közé jutás minden eddiginél jobb teljesítmény és még nincs vége a sorozatnak. Már az elődöntő párharcát vívja az együttes, amelyben egyetemünk hallgatói is játszanak. A keddi, Falco elleni mérkőzést hosszú idő után újra, a helyszínen tekinthetik meg azok a szurkolók, akik védettségi igazolvánnyal, valamint érvényes bérlettel, jeggyel rendelkeztek. A 96:92-re végződött találkozót Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, és Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese is a helyszínen nézte végig – szurkolással buzdítva az egyetemi csapatot.


SZTEFAL01

 

Az SZTE hallgatói közül Keller Iván 5 ponttal járult hozzá a sikerhez, Kerpel-Fronius Gáspár és Kerpel-Fronius Balázs pedig hatékony mezőnymunkával segítette az együttest a meglepetés elérésében. A játékoskerethez tartozik még Balogh Szilárd, Pollányi Kristóf és Mayer Ákos, akikre szintén sok feladat hárult már az elődöntőbe vezető út során is.

A csapat mindenképpen éremért játszhat az idei bajnokságban. Hogy az aranyéremért vagy a bronzért csatáznak majd, az attól függ, hogy a Falco KC Szombathely elleni elődöntőben milyen végeredmény születik. Folytatás Szombathelyen ma este, majd május 10-én, Szegeden.

A hétfői találkozón az egyik csapat már ki is vívhatja a döntőbe jutást, így szükség lesz a szurkolók támogatására. A belépés feltételeiről a csapat honlapján olvasható részletes tájékoztató.


SZTEFAL05


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák, Sahin-Tóth István


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek