Bezár

Hírarchívum

szedeak_bronz_nyito

Csillagos ötös az SZTE-s hatosnak

Csillagos ötös az SZTE-s hatosnak

2021. május 20.
1 perc

Szeged nyerte az egyetemi csapatok bronzéremért vívott párharcát a profi kosárlabda bajnokságban. A Naturtex-SZTE-Szedeák kétszer is legyőzte debreceni ellenfelét, így minden idők legjobb eredményét érte el. Az együttesben a Szegedi Tudományegyetem hat hallgatója kapott szerepet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Két mérkőzés elég volt a bronzcsatában. A Naturtex-SZTE-Szedeák, az egyik fél második győzelméig tartó párharc első mérkőzésén, hazai pályán 102:81-re, Debrecenben pedig 90:82-re múlta felül a DEAC-ot. Soha nem jutott még a legjobb négy közé szegedi férfi kosárlabdacsapat, egészen a most lezárult szezonig. A történelmi sikerből hat hallgató vette ki a részét, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanulnak az élsport mellett.


szte_kosar_hallgato


Egy maroknyi szegedi szimpatizáns a szerda esti, debreceni meccsre is elkísérte az együttest, így a játékosok és a stáb, együtt ünnepelhette a bronzérem megszerzését a szurkolókkal.

Az SZTE hallgatói közül Keller Iván, Kerpel-Fronius Gáspár, Kerpel-Fronius Balázs, Balogh Szilárd, Polányi Kristóf és Mayer Ákos volt tagja a keretnek a 2020-21-es szezonban.

 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Nyitókép: Kiss Annamarie, HBN

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek