Bezár

Hírarchívum

dimak_balazs_nyito

Az SZTE 100 legjei – alumni és dolgozói verseny

Az SZTE 100 legjei – alumni és dolgozói verseny

2021. július 12.
4 perc

Lezárult a 2021-es SZTE 100: a mintegy másfél hónapos egyéni verseny után, a Nyújtás a Weekendig című kihíváson az SZTE karjai és egységei mérhették össze erejüket. A legtöbb kilométert címvédőként a karok között az ÁOK, az egységek között az IKI gyűjtötte. A legaktívabb kar pedig az ÁJTK volt. Az SZTE 100 alumni és dolgozói verseny „legjeit” interjúsorozatban ismerhetik meg az érdeklődők.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Gyuricza Beáta 333,3 kilométert futott, ezzel pedig a női mezőnyben az élen végzett a kategóriájában.


Gyuricza_Bea_selfie_jo


- Sokszor motivál engem is, ha látom, ahogy más fut, de ami még ennél jobb érzés, amikor én motiválhatok valakit! A sportban is vannak hullámvölgyek, egy hosszabb versenymentes időszakban csökkenhet a lelkesedés, ilyenkor hatalmas ereje lehet a sportközösségnek, vagy egy instant versenynek – mondta el a korábbi kézilabdázó, aki volt medikus csapattársaival még most is tartja a kapcsolatot.


Dr. Dimák Balázs, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinika Központ Általános Orvostudományi Kar Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika mérnöke. Kollégáit nem lepte meg, hogy részt vett a kihívásban, hiszen tudják róla, hogy sokat sportol. Dimák Balázs 1488 kilométert kerékpározott a kihívás során, emellett a futás férfi kategóriájának is első helyezettje.

 

- Sosem teljesítettem még semmiféle virtuális kihívást, egyrészt emiatt is különleges volt számomra. Másrészt nagyon jó volt látni, hogy mennyi ember sportol rendszeresen akár egyetemi dolgozóként, akár korábbi hallgatóként. Harmadrészt most sikerült megvédenem a PhD dolgozatomat. Így méltó megkoronázása volt ez az esemény a doktorandusz évek lezárásához – tudtuk meg Dimák Balázstól.

 

Palásti Éva testnevelés-földrajz szakos tanárként végzett és az SZTE 100 kerékpár női kategóriájának első helyezettje, 1183 kilométerrel.

- A legviccesebb történet talán az volt, amikor kerékpározás közben defektet kaptam, majd 5 kilométert kellett sétálnom. Másnap pedig a másik bringámmal kaptam defektet és szintén jó kis sétával zártam a napot. Ezután kerékpárszerelés következett, hogy mihamarabb gyűjthessem a kilométereket.

 

Horváth Erika négy éve dolgozik hivatalsegédként az SZTE BTK-n, az SZTE 100 versenyt túrázás kategóriában nyerte meg, 321 kilométerrel.

 

- Amikor Pécsett voltam a gyerekeimmel, unokákkal, egy városnéző túrára indultunk. Az elején elfelejtettem bekapcsolni az alkalmazást, amivel dokumentáltam a túrát.  Később, az állatkerthez érve külön kellett válnunk és a fiam meg a lányom az állatkertet kívülről „nézték” meg, mert nekik akkor még nem volt védettségi igazolványuk. Telefonon tartottuk a kapcsolatot, hogy ki merre jár.

 

EXTRÉM

 

Engi Erika húsz éve dolgozik az SZTE Állam-és Jogtudományi Karán képzési koordinátorként. Amikor csatlakozott az SZTE 100-hoz, célként tűzte ki a verseny megnyerését, és a gyalog megtett közel 800 kilométeres fantasztikus teljesítményével még az EXTRÉM címet is kiérdemelte. Az EXTRÉM túrázás nyertese vizslájával, Bogyóval együtt gyűrte le a kilométereket

„Véleményem szerint csak pozitív hatása van a kihívásnak – azon kívül, hogy egy jó verseny, a kihívás adta célkitűzésünkből sok mindent átültethetünk a mindennapi életünkbe. Én napi szinten ennyit soha nem gyalogoltam, nem is terveztem, de a kihívásnak köszönhetően most be fogom építeni a mindennapjaimba. Nem utolsó sorban jó hatással van a testi és mentális egészségünkre, ami talán a legfontosabb. Hajrá Mindenki, HajrÁJTK!”


Révész Gábor a tavalyi SZTE Mozdulj! verseny kerékpár kategóriájának győztese mérföldekkel szárnyalta túl még az előző – igen impozáns – teljesítményét: az országúti kerékpáron megtett 4355 kilométerével kiérdemelte az EXTRÉM címet is. Révész Gábor az ÁOK kollégium igazgatójaként és az SZTE Sportközpont óraadójaként dolgozik, 1983-ban végzett a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola testnevelés-földrajz tanár szakon.

„A pandémia miatt a személyes mozgástér egy jó ideje beszűkült, ezért is volt nagyon fontos számomra, hogy aktívan mozogjak. A program nagyon jó motivációt jelentett, hogy menjek ki az országútra, gyűjtsem a kilométereket a jó levegőn, a természetben. Ezek mind feltöltöttek. Amikor az ember hosszú ideig bezártságban él, magányosabbá válhat, és a sport nagyon sokat segített abban is, hogy átvészeljem ezt az időszakot. Csodálatos érzés, hogy az ember a természet változását testközelből érzi…”


Demcsák Zoltán már az egyetemi évei alatt is aktívan sportolt és az egyik főszervezője volt a legendás Ady téri kispályás labdarúgó tornának. A sport ma is az élete része, így szívesen vett részt a kihívásban, amiben 1049 kilométerrel messze a legtöbbet futott az alumni és dolgozói versenyzők közül.


Demcsak_Zoltan_brutalfutas20150621


„A futás a kétezres évek végén vált az életem részévé. Túlsúlyosként (108 kg) és a magas vérnyomás miatt kezdtem el életmódot változtatni. Napi 500 méterekkel kezdtem a futást. 2011-ben öcsémmel lefutottam életem első maratonját Budapesten. Ez egy nagy kihívás volt, amire azóta is büszke vagyok. Az Ultra Balaton verseny egyéni teljesítésére való felkészülésem közepette jött a mail, hogy támogatni lehet a volt egyetemem egyik karát. Természetesen beküldtem az eredményeimet. Miután feltettem a posztokat, egyre több gratuláció érkezett. Ezek a visszajelzések mindig jól esnek az embernek, természetesen nekem is.”


További részletek és interjúk a kihívást teljesítő halgatókkal az SZTE Sportközpont honlapján és az SZTE Alma Mater oldalán találhatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek