SZTE Info

megallapodas_nyito

Szándéknyilatkozatot írt alá az SZTE és a munkavállalói érdekképviseletek kollektív szerződés megkötésére

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2021. július 27-én Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja szándéknyilatkozatot írt alá új kollektív szerződés megkötésére a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezetével és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének Intézményi Szervezetével, tekintettel arra, hogy 2021. július 31-én a jelenleg hatályban lévő kollektív szerződés megszűnik.


A szándéknyilatkozatot ide kattintva érheti el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.