Bezár

Hírarchívum

mcc_nyito

Ősztől elérhetőek az SZTE hallgatói számára a Mathias Corvinus Collegium képzései

Ősztől elérhetőek az SZTE hallgatói számára a Mathias Corvinus Collegium képzései

2021. július 30.
3 perc

Sajtótájékoztatón jelentették be a mai napon a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szeptembertől elérhető képzéseit és új, szegedi központjának helyszínét. A tehetséggondozó központ a Szegedi Tudományegyetemmel szorosan együttműködve kínál lehetőségeket a felsőoktatásban tanulóknak az Egyetemi Program keretében. A rendezvényen részt vett Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, az SZTE prorektora is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az MCC szeptembertől Szegeden is megnyitja kapuit a tehetséges fiatalok előtt.  A városban elérhető lesz a teljes képzési paletta: a Fiatal Tehetség Program, a Középiskolás Program és az Egyetemi Program, így az MCC 10 éves kortól kínál magas színvonalú, egyénre szabott lehetőségeket olyan fiatalok számára, akik elkötelezettek a jövőjüket illetően. A szegedi regionális tehetséggondozó centruma a Bartók Béla Művelődési Ház korábbi épülete lesz. Az MCC nem csak diákok képzését valósítja majd meg a falak között, hanem megóvja az épített kulturális örökséget, ugyanis befejezi az elakadt felújítást és visszaadja az épület régi pompáját.


A Szegedi Tudományegyetem, mint a régió tudományos és oktatási központja, egyben a térség gazdasági és kulturális motorja, a tehetséggondozásban is kulcsszerepet játszik.


Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, nem csak a két intézmény számára jár pozitívumokkal a megállapodás. Szabó Gábor hangsúlyozta, a hallgatók is rendkívül sokat profitálhatnak az együttműködésből. Az ő érdekeiket szolgálja például a nemzetközi együttműködések közös kialakítása, nemzetközi partnerhálózatuk közös és kölcsönös fejlesztése. Emellett a felsőoktatásban komoly kihívást jelent a valódi közösségépítés, amiben az SZTE és az MCC egymást erősítve érhet el sikereket – mondta el a prorektor.


szg


Az MCC Egyetemi Programja, egy felsőoktatást kiegészítő, magas színvonalú képzési forma egyetemi hallgatók számára, mely a felsőoktatásban tanuló, most felvett elsőéveseknek, valamint kivételesen a másodéveseknek is meghirdetett, Juniorképzésből, a másod- és harmadéveseknek szóló, kétéves iskolarendszeri képzésből és a mesterképzésen lévőket célzó, szintén kétéves Vezetőképző Akadémia kurzusaiból áll.


Orbán Balázs miniszterhelyettes, az MCC kuratóriumi elnöke a tájékoztatón arról is beszélt, hogy a Szegedi Tudományegyetem és az MCC céljaikat tekintve természetes partnerek, hiszen minden szegedi felsőfokú oktatásban érintett MCC-s, az SZTE hallgatója. A Mathias Corvinus Collegium arra törekszik, hogy a regionális felsőoktatási intézményekkel együttműködést kössön, mivel a magyar tehetségek támogatása közös cél.


ob


Asztalos Kata regionális képviselet-vezető elmondta: az MCC Szegedi Központja 2021. szeptemberétől nyitja meg kapuit a tehetséges fiatalok előtt.  A városban ősztől elérhető a Fiatal Tehetség Program, a Középiskolás és Egyetemi Program (EP) is. A képviselet-vezető kiemelte: az EP első állomására, a Juniorképzésre augusztus 3-ig jelentkezhetnek azok a diákok, akik az Egyetem nappali tagozatos hallgatóiként kezdik meg tanulmányaikat. Legfőbb cél az MCC-ben – így a szegedi központban is -, hogy a diákok biztos tudással, széles látókörrel és felelős döntésekkel indulhassanak el a felnőtté válás útján – tette hozzá.


ak


Az MCC Egyetemi Programja moduláris felépítésű, vagyis a három, nagyobb képzésformát egymástól függetlenül, külön-külön is elvégezhetik a hallgatók. A diákokat folyamatosan mentorálják, egyénileg is fejlesztik készségeiket és képességeiket, valamint az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is adnak lehetőséget. Emellett támogatják a hallgatók megjelenését különböző versenyeken, konferenciákon, hazai és külföldi ösztöndíjjal jutalmazzák a legtehetségesebbeket.


A képzésekről és a jelentkezésről bővebben olvashatnak itt.

 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek