Bezár

Hírarchívum

Covid_hallgatok

ITM: ingyenjegyet kapnak az EFOTT-ra a védekezésben résztvevő hallgatók

ITM: ingyenjegyet kapnak az EFOTT-ra a védekezésben résztvevő hallgatók

2021. július 15.
2 perc

A koronavírus elleni védekezésben szerepet vállaló szegedi egyetemi hallgatók is ingyenes belépőt igényelhetnek az EFOTT fesztivál nulladik napjára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány mindannyiunk életét megváltoztatta. Újra bebizonyosodott, hogy az ilyen kritikus helyzetekben csak a közös összefogás, az egész nemzetre kiterjedő együttműködés segíthet úrrá lenni a legyűrhetetlennek tűnő bajokon. Hiába is vár egy ország külső segítséget, ha önmagán nem tud segíteni. Hogy ez a segítség időben érkezett, abban elévülhetetlen érdemei vannak egyetemi polgárainknak – fogalmazott a Szegedi Tudományegyetem vezetőségének írt levelében Prof. Dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.


Tavaly ősz óta az Országos Mentőszolgálatnál 62 ezer, a kórházakban és a klinikákon pedig közel 8 ezer műszakot teljesített mintegy 8700, nagyrészt orvos- és egészségtudományi képzésben részt vevő hallgató.


A tárca tapasztalatai, illetve a visszajelzések alapján a felsőoktatási intézmények, a kormányhivatalok és az egészségügyi szolgáltatók közötti együttműködés kiváló a koronavírus-járvány elleni védekezési feladatok ellátásában, a hallgatók hozzáállása példa értékű mind az Országos Mentőszolgálatnál, mind a kórházakban, klinikákon teljesített feladatok elvégzése során.


- Hálánk jeléül szeretnénk, ha ezek az egyetemi polgárok, a mi „COVID-hőseink” a társadalmi élet újraindulását kihasználva újra önfeledt fiatalok lehetnének. Jelen kezdeményezés keretében a védekezésben résztvevők ingyenesen vehetnek részt az EFOTT 0. napjának rendezvényein, ezzel is tisztelegve munkájuk előtt – olvasható a levélben.


A koronavírus elleni védekezésben jelentős szerepet vállaló hallgatók számára 9000 ingyenjegyet biztosítanak az idei EFOTT nulladik napjára. A Velencei-tavi fesztiválra, augusztus 10-ére szóló belépőkhöz a rendezvény honlapján (www.efott.hu) juthatnak hozzá a fiatalok. Az ehhez szükséges kódot hamarosan e-mailben kapják meg az érintettek.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek