SZTE Info

sportfoto

FOTÓPÁLYÁZAT - sport, tudomány, vallás

Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Sporttudományi Társaság országos, nyílt fotópályázatot hirdet két kategóriában: „Tudomány a sportban, sport a tudományban”  és „Hit/Vallás - Sport avagy Hitvallás és Sport”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tudomány a hit és a sport megjelenése egy képen sokféleképpen megvalósulhat. Ezt a sokféleséget helyezte fókuszába az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Sporttudományi Társaság, amely országos nyílt fotópályázatot hirdetett.

 

Nevezni két kategóriában lehet:


1/ „Tudomány a sportban, sport a tudományban”. Ebben a kategóriában várják a tudomány különböző aspektusai és a sport, a testmozgás, a fizikai aktivitás közötti kapcsolatot bemutató művészi szintű fotográfiákat.

 

2/ „Hit/Vallás - Sport avagy Hitvallás és Sport”. Ennél a kategóriánál azokat a művészi szintű fotográfiákat fogják zsűrizni, amelyek az első látásra távolinak tűnő téma területeket kötnek össze és mutatják be a fényképezőgépek objektívjén keresztül.

 

A pénzdíjas - bruttó 500 000.-Ft összdíjazású - pályázat célja, hogy a fotográfia segítségével, annak nézőpontján keresztül találják meg, fedezzék fel, - akár a profi akár az amatőr fotósok szemszögéből - a sport és a tudomány, illetve a hit/vallás­-sport kapcsolatában rejlő, azokat az egyszeri és megismételhetetlen pillanatokat, amelyek érdekesek, de egyben művésziek.

A pályázat további célkitűzése, hogy a fényképezőgép objektívjén keresztül láttassák meg a kapcsolatot a (fotó)művészet, a tudomány, - a hit/vallás és a sport között.

 

 

A részletes felhívás és a feltételek elérhetőek itt.


SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.