SZTE Info

Nevtelen_terv5

Az SZTE-n megyei kórházigazgatók megbízását adták át

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megyei irányítása alá kerülő  városi kórházak vezetőivel egyeztetett az együttműködésről 2021. február 16-án az egyetem rektora, Prof. dr. Rovó László, dr. Fendler Judit kancellár valamint a kórházak és az  Egyetem illetékes vezetői.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megbeszélés keretében Prof. dr. Lengyel Csaba, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke ünnepélyes keretek között átadta az országos kórház-főigazgató által kiadott vezetői megbízásokat  dr. Bálint Beatrixnak, a Csongrád-Csanád megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházak, valamint dr. Kalmár Mihálynak, a Csongrád-Csanád megyei dr. Bugyi István Kórház intézményvezetőinek.


Kinevezesek_atadasa


(A képen dr. Bálint Beatrix átveszi kinevezését Prof. dr. Lengyel Csabától, tőlük balról Prof. dr. Rovó László rektor, jobbról  dr. Fendler Judit kancellár látható.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.