Bezár

Hírarchívum

Nevtelen_terv2
A Naturtex-SZTE-Szedeák új klubrekordot ért el az alapszakaszban

A Naturtex-SZTE-Szedeák új klubrekordot ért el az alapszakaszban

2021. február 05.
2 perc

A hétközi bajnokit újabb győzelemmel zárta a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, ezúttal a Kecskemét ellen. A szegedi csapat végig irányította a mérkőzést, így fennállása során először szerzett 14 győzelmet az alapszakaszban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A győzelmet történelmi sikerként könyvelheti el a szegedi kosárlabdacsapat, korábban soha nem voltak ilyen eredményesek az alapszakaszban. A mérkőzést a Kecskemét kezdte jobban, de a Szedeák ritmust váltott és átvette az irányítást az első negyedben. Govens Darrin remek formában játszott, már az első negyedben átlépte a tíz pontot. A mérkőzés végeredménye 99-95 lett, az értékes győzelemmel már a negyedik helyen szerepel a tabellán a szegedi csapat. A következő mérkőzés február 06-án a DEAC otthonában játssza a csapat.


A győzelem után Szrecsko Szekulovics vezetőedző így nyilatkozott – Kecskeméten még az összeszokott, rutinos csapatoknak is nehéz minden meccs, pláne azoknak, ahol több újonc is van, mint nálunk. Irányítottuk a mérkőzést, az utolsó negyedben kerültünk gödörbe, Govens kipontozódását sem volt egyszerű megoldani, de végül győzni tudtunk, és ez most a legfontosabb. Az Alba elleni meccsek után ez is egy nagyon fizikális mérkőzés volt, kemény hetek vannak mögöttünk, és szombaton is vár még ránk egy találkozó. Örülünk a mai sikernek, kulcsfontosságú győzelem volt a mai.


Zach Brown a Szedeák játékosa is megszólalt a meccs után – Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, de mindent megtettünk, hogy az elejétől kezdve uraljuk a mérkőzést. A Kecskemétnél volt több játékos is, akik kiszorított helyzetből is sikeresek voltak, és így hiába alakítottunk ki nagyobb előnyt, mindig vissza tudtak jönni. Örülünk a sikernek, fontos idegenbeli siker ez számunkra.


Kecskemét–Szedeák 95–99 (18–31, 24–24, 29–21, 24–23)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 13. forduló. Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Papp P., Mészáros, Lengyel.


Kecskemét: WITTMANN 21/15, THOMAS 26/3, DJERASZIMOVICS 22/6, Kucsera 3/3, Karahodzsics 2. Cserék: Lukács 3/3, Körmendi, Dramicsanin 14, Horti 4. Vezetőedző: Váradi Kornél.


Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 8/3, GOVENS 36/9, BROWN 17/3, Dzeletovics 8, DICKEY 10. Cserék: Keller 13/9, Kerpel-Fronius B., Bognár 7/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.


Kipontozódott: Horti (37.), Thomas (40.), ill. Govens (39.).


SZTE-info: Mátó Gábor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek