Bezár

Hírarchívum

_MG_7698

Első helyen végzett az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara a HVG 2022-es jogi képzéseket kínáló egyetemek rangsorában

Első helyen végzett az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara a HVG 2022-es jogi képzéseket kínáló egyetemek rangsorában

2021. december 22.
2 perc

Dobogó tetején a szegedi jogi képzés - az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara vezeti a HVG 2022-es jogi képzéseket kínáló egyetemekről készített, oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A HVG 2022-es felsőoktatási rangsorában 8 jogi képzéssel rendelkező kar szerepel. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara az oktatói kiválóság alapján első helyen áll, a hallgatói kiválóságot tekintve az ötödik helyen végzett a felsőoktatási rangsorban a 8 vizsgált intézmény közül. Az SZTE ÁJTK a HVG 2021-es jogi képzéseket kínáló egyetemekről készített, oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorához képest három helyet javított, így az idei évben az első helyen végzett.

 

A Tisza-parti városban a legmagasabb az MTA-címmel rendelkező oktatók aránya. Számokban kifejezve ez közel 6 %-os arányt jelent. A tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya pedig közel 84 %. A rangsort olyan karokból állították össze, ahol a nappali tagozatos hallgatók legalább 30 %-a az adott képzési területen tanul.


A rangsort - 2006 óta - idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból állítják össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot vettek figyelembe. Ilyen volt például: az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvettek pontátlaga, a nyelvvizsgával felvettek aránya, a tanulmányi versenyen helyezést elérők száma, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók száma, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók aránya.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Forrás: eduline.hu

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek