Bezár

Hírarchívum

robot2_250x250

Egyedi fejlesztésű mobil robotok érkeztek az SZTE Mérnöki Kar Robotika laborjába

Egyedi fejlesztésű mobil robotok érkeztek az SZTE Mérnöki Kar Robotika laborjába

2021. december 13.

15,9 millió forint értékben négy darab AGV - automatikusan vezérelt jármű – érkezett a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Robotika laborjába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara együttműködve a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Szabadkai Üzleti Inkubátorral és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolával a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében 339.131,93 eurós támogatással, „Mechatronikai és ipari automatizálási regionális innovációs laboratórium – Industry 4.0 (RILIAM I-4.0)” címmel, HUSRB/1903/43/0051 azonosítószámmal, közös szakmai projektet valósított meg 2021. február eljese és 2022. július 31-e között.


A RILIAM I-4.0, korábban sikeresen megvalósított RILIAM projekt folytatása, célja az eredmények fenntartása, és azok továbbvitele. Továbbá új eszközfejlesztések, ösztöndíjprogramok elindítása és a térségben az oktatási-gyakorlatok céljából létrejött ipari kapcsolatok elmélyítése, valamint a hálózatosodás elősegítése, amelyek hozzájárulhatnak a határtérség gazdasági fejlesztésének előmozdításához.

 

A projektben négy darab AGV - Automated Guided Vehicle avagy automatikusan vezérelt jármű - került beszerzésre, 15,9 millió forint értékben, amelyek az SZTE MK Robotika laborjának eszközparkját bővítik és színesítik. A szenzorokkal és kamerákkal gazdagon felszerelt mobil robotok a korábban beszerzett pick & place eszközhöz illeszthetők, így az ott szétválogatott munkadarabok tetszőleges célállomásra szállíthatók általuk.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Forrás és fotó: SZTE MK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek