Bezár

Hírarchívum

robot2_250x250

Egyedi fejlesztésű mobil robotok érkeztek az SZTE Mérnöki Kar Robotika laborjába

Egyedi fejlesztésű mobil robotok érkeztek az SZTE Mérnöki Kar Robotika laborjába

2021. december 13.
1 perc

15,9 millió forint értékben négy darab AGV - automatikusan vezérelt jármű – érkezett a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Robotika laborjába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara együttműködve a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Szabadkai Üzleti Inkubátorral és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolával a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében 339.131,93 eurós támogatással, „Mechatronikai és ipari automatizálási regionális innovációs laboratórium – Industry 4.0 (RILIAM I-4.0)” címmel, HUSRB/1903/43/0051 azonosítószámmal, közös szakmai projektet valósított meg 2021. február eljese és 2022. július 31-e között.


A RILIAM I-4.0, korábban sikeresen megvalósított RILIAM projekt folytatása, célja az eredmények fenntartása, és azok továbbvitele. Továbbá új eszközfejlesztések, ösztöndíjprogramok elindítása és a térségben az oktatási-gyakorlatok céljából létrejött ipari kapcsolatok elmélyítése, valamint a hálózatosodás elősegítése, amelyek hozzájárulhatnak a határtérség gazdasági fejlesztésének előmozdításához.

 

A projektben négy darab AGV - Automated Guided Vehicle avagy automatikusan vezérelt jármű - került beszerzésre, 15,9 millió forint értékben, amelyek az SZTE MK Robotika laborjának eszközparkját bővítik és színesítik. A szenzorokkal és kamerákkal gazdagon felszerelt mobil robotok a korábban beszerzett pick & place eszközhöz illeszthetők, így az ott szétválogatott munkadarabok tetszőleges célállomásra szállíthatók általuk.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Forrás és fotó: SZTE MK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek