Bezár

Hírarchívum

IMG_0057

3 dimenziós, interaktív, szimuláción alapuló VR- és e-learning platform fejlesztésén dolgozik az SZTE ETSZK

3 dimenziós, interaktív, szimuláción alapuló VR- és e-learning platform fejlesztésén dolgozik az SZTE ETSZK

2021. december 11.
2 perc

Élettudományi Virtuális Oktatási Rendszert fejleszt a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar a Mozaik Kiadó Kft-vel együttműködve. A projekt a legkorszerűbb IT-megoldások segítségével hoz létre hiánypótló, tömegesen elérhető, speciális szimulációs és tanulási környezetet elsősorban az egészségtudományi képzésben tanuló hallgatók számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kar és a Kiadó közötti együttműködés legfőbb hozzáadott értéke az, hogy az elméleti elsajátítás és az embereken történő alkalmazás között hoz létre egy élethű szimulációs fázist és e-learning rendszert, amely a beteggel, klienssel való tényleges találkozáskor már készségszintű, alkalmazható tudást biztosít.


IMG_7755

 

A fejlesztés célja, hogy virtuális környezetben szimulálja azokat a körülményeket és eseményeket, amelyeket a tanulóknak tudniuk kell kezelni, megoldani, átlátni, ahogyan azt majd a mindennapi munkájuk során is tenniük kell. Az elméleti tudásra épülő és a gyakorlati képességek összekapcsolásával megvalósuló program a globális egészségtudományi képzések új korszakát nyithatja meg. A hallgatók a digitális térben ismerkedhetnek meg a hólyagkatéterezés, a csecsemőgondozás vagy a légzőtorna kivitelezésével.


IMG_0046

 

Az e-learning rendszer elemei olyan korszerű digitális tananyagok, 3D-animációk, videók és élethű VR-szimulációs gyakorlati terek, amelyek az anatómia, az élettan, a fizioterápia, az ápolástan, és a védőnői módszertan tudományterületeinek tananyagtartalmát dolgozzák fel. A magas szakmai színvonalú elméleti és gyakorlati anyagok koherens, komplex, felhasználóbarát digitális platformmá állnak össze, amelyhez a szakmai alapot az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar oktatói adják.


IMG_7748

 

A projekt az NKFI Hivatal által támogatott, 2020-1.1.2-Piaci-KFI-2021-00199 azonosítószámú pályázati projekt keretében valósul meg, 2021. október elseje és 2024. szeptember 31-e között.

 

További információ esetén a projekt szakmai vezetője kereshető: Dr. Nagy-Grócz Gábor, szakcsoportvezető főiskolai docens, oktatási dékánhelyettes, SZTE ETSZK Alkalmazott Orvostudományi Szakcsoport.


SZTEinfo - Pósa Tamara


Fotó: Kisföldi Diána, SZTE ETSZK, Papdi Balázs

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek