Bezár

Hírarchívum

szteszedeak-paks_nyito

Történelmi győzelem!

Történelmi győzelem!

2021. április 19.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóival a soraiban, a klub történetében először tudott az élvonalbeli rájátszásban mérkőzést nyerni a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Az újszegedi sportcsarnokban 105:83-ra nyert az öt egyetemistával felálló hazai csapat a Paks ellen. A három győzelemig tartó párharc tétje óriási: a bajnokság elődöntőjébe jut a nyertes fél.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Naturtex- SZTE-Szedeák, története során második hazai play-off meccsét játszotta szombaton. A szegediek ellenfele a negyeddöntőben a négyszeres magyar bajnok, patinás Atomerőmű SE volt, de az előjelek biztatóak voltak, hiszen az alapszakaszban sikerült már nyerni a nemzetközi porondon is jegyzett dunántúliak ellen, akik a 2000-es évek elején uralták a hazai mezőnyt és a bajnoki címek mellett 4 alkalommal a Magyar Kupa sorozatot is megnyerték.


Kosaras_Keller


A szombati összecsapáson jobban kezdett a Paks, 11–4-re megléptek a vendégek az első percekben. Ezt követően azonban egy 9–0-ás periódus következett, amellyel fordított Szekulovics csapata. Dzseletovics elkapta a fonalat, már az első negyedben 18 pontnál járt, miközben sorra szerezte a triplákat, így több mint tíz pontos előnye volt a hazaiaknak az újszegedi sportcsarnokban, nézők nélkül megrendezett mérkőzés 10. percében. A folytatás is hasonlóképp zajlott, Capers vezérletével ugyan próbálta tartani a lépést az atomvárosi csapat, viszont a húszpontos különbség sem volt messze: az eredményes támadójáték mellett védekezésben is voltak extra megoldásai a vendéglátóknak. A 60 pontot is átlépték a nagyszünetre, remek helyzetből várhatták a második félidőt.


Kosaras__Kerpel-Fronius


Kerpel-Froniusék abszolút uralták a meccset, az utolsó negyedben 30 ponttal is vezettek, majd Keller Iván hármasával átlépték a bűvös száz pontot: akárcsak bő egy hónapja, most is több, mint száz pontot dobtak az ASE-nak. Az utolsó percekben már mindkét edző a fiatalokat küldte a pályára, végül 22 ponttal, 105–83-ra nyert a Szedeák – ezzel tovább írva a történelmet, hiszen először nyert a rájátszásban fennállása során, egyben megnyerte első hazai play-off meccsét.


Az SZTE hallgatói alaposan kivették a részüket a történelmi sikerből. Kerpel-Fronius Gáspár ezúttal is kezdőként kapott szerepet, összesen 19 percet játszott, ami alatt hét pontot dobott, volt három lepattanója és négy gólpassza. Keller Iván 9 ponttal járult hozzá a győzelemhez, 18 pályán töltött perce alatt még három lepattanó került a neve mellé, míg Balogh Szilárd három percet kapott, egy mezőnykosara mellett egy lepattanót is szedett. Mayer Ákos négy percet kapott Szekulovicstól, Polányi Kristóf pedig három percet lehetett a pályán az ASE ellen.



szedeak-paks
A mérkőzésen készült további képek a fenti képre kattintva érhetők el.

 

– Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, jól játszottunk védekezésben is. Féltem a meccs előtt a play-off tapasztalat hiánya miatt, viszont örülök, hogy megnyertük a fontos, első mérkőzést - értékelt a hazaiak vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics a találkozó után.


Kosaras_edzo


A három győzelemig tartó párharcban tehát 1–0-ra vezet a Tisza-parti gárda, kedden pedig jön a második meccs Pakson.

 

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek