SZTE Info

stumpf_nyito

Prof. Dr. Stumpf István az egyetemi modellváltás kapcsán online beszélgetésre hívja az SZTE polgárait

Online találkozóra, kötetlen beszélgetésre hívja az SZTE polgárait Prof. Dr. Stumpf István, a modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos 2021. május 3-án, hétfőn 15:30-tól.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kötetlen online beszélgetésen, az előre regisztráltak videókonferencián keresztül tehetik fel kérdéseiket Prof. Dr. Stumpf Istvánnak, melyről az egyetemi polgárok e-mailben és Neptun üzenetben kaptak tájékoztatást. A beszélgetés során kormánybiztos úr a modellváltással kapcsolatos kérdésekre válaszol. Azok az egyetemi polgárok, akik kérdésfeltevés nélkül szeretnék figyelemmel kísérni a beszélgetést, az Egyetem Youtube csatornáján élőben, létszámkorlátozás és regisztráció nélkül hallgathatják meg az 1 órás tájékoztatást, ide kattintva.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.