SZTE Info

inno_felhivas_2021-1024x376

Meghosszabbították az SZTE Innovációs Díj 2021-es pályázatát

2021. április 14-ig meghosszabbították az SZTE Innovációs Díj 2021-es pályázati felhívását. A pályázati anyagokat kizárólag elektronikus formában, továbbra is az inno@szte.hu email címre várják az Innovációs Igazgatóság munkatársai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.


Szellemi alkotás: az az alkotás, amely alkalmas arra, hogy szerzői jogvédelem, illetve az a műszaki megoldás, amely alkalmas arra, hogy iparjogvédelmi oltalom (szabadalom, használati mintaoltalom, növényfajta-oltalom, formatervezési mintaoltalom, topográfiaoltalom) tárgyát képezze, valamint a know-how.


Kategóriák

  • Leginnovatívabb TDK munkáért
  • Leginnovatívabb PhD munkáért
  • Leginnovatívabb kutatómunkáért a műszaki tudományok területén
  • Leginnovatívabb kutatómunkáért a természettudományok és élettudományok területén
  • Leginnovatívabb kutatómunkáért a bölcsészettudományok és társadalomtudományok területén.


Pályázni lehet

  • (PhD és TDK munka esetén is) bármilyen tudományterületen olyan új, innovatív megoldással, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet
  • egyénileg, PhD és TDK munka esetén a témavezető jóváhagyásával.


Amennyiben a pályázatot több személy együtt nyújtja be, valamennyi pályázó adatlapját, önéletrajzát és a pályázati felhívás mellékletét képező nyilatkozatait csatolni szükséges, ennek hiányában a pályázat formai hiba miatt elutasításra kerül.


Hiánypótlásra nincs lehetőség!


A formai követelményeknek meg nem felelő pályázatok nem kerülnek értékelésre. Nyertes pályázatok száma kategóriánként 1db.


Benyújtás formája

A pályázati anyagot kizárólag elektronikus formában, az 5. pontban felsorolt, eredeti, aláírt dokumentumokat egymást követő sorrendben tartalmazó, 1 db dokumentumként (így az e-mailhez csupán egy pdf formátumú fájl csatolásával), az inno@szte.hu email címre 2021. április 14. (szerda) 24:00 óráig lehet benyújtani.


A szkennelési, mentési hibából eredő rossz és értékelhetetlen minőségű dokumentum megléte formai hiányosságnak minősül és nem kerül értékelésre.


A teljes pályázati felhívás a kapcsolódó dokumentumok linkjével letölthető innen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.