SZTE Info

egeszseg_vilagnapja

Az Egészség Világnapján indul az „SZTE 100” mozgásprogramja

Az egészség megőrzésének egyik pillére a rendszeres testmozgás, amire a Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói ezekben a nehéz időkben is nagy hangsúlyt fektetnek. Az SZTE Sportközpont jóvoltából most újabb motivációt találhatnak, akik az egyéni, szabadtéri sportolást szeretnék a virtuális térben közösen is megélni, megosztani.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1948-ban, ezen a napon kezdte meg működését az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO), ezért ünnepeljük április 7-én, az Egészség Világnapját. A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjának munkatársai is erre a napra időzítették legújabb mozgásra ösztönző programjuk indítását, miközben még csak most élrt véget a Kerülj képbe a mozgással! akció.


Kerulj_kepbe__zarokep-01


Az „SZTE 100” lényege, hogy futva, kerékpározva vagy túrázva kell teljesíteni minimum 100 kilométert a szorgalmi időszak végéig, azaz május 23-áig. A megtett távokat több módon is lehet rögzíteni, majd feltölteni az egyetem  online színterére, a CooSpace-re.


A szervezők egy videóval is segítik azokat, akik még nem döntötték el, belevágjanak-e a nagy kalandba.Az "SZTE 100" kihívás célja díjazni, ösztönözni a Szegedi Tudománygyetem sportos hallgatóit,dolgozóit és alumni tagjait.


Ezzel az egyéni sportolás közösségi élmény lehet. Ráadásul a szervezők több kategóriában is értékes díjakkal ösztönzik a mozogni vágyókat. Az első 100 hallgató, aki futva - a szorgalmi időszak végéig - eléri vagy meghaladja a 100 km-es távolságot, egyedi érem díjazásban részesül.

Ám nem csak a futóknak szeretne célt állítani a program. A legnagyobb távot teljesítő kerékpárost és túrázót, férfi és női kategóriában is díjazzák. Az Alma Mater szervezői csapata is csatlakozott a Sportiroda kezdeményezéséhez és külön kategóriákkal és díjazással fogja támogatni a dolgozói és alumni résztvevőket.Ferentzi_Almasi_Dora_Kerulj_Kepbe_4_byFAD_jo


Az SZTE Sportiroda felhívása és további részletek az alábbi linkre kattintva érhetők el.


SZTEinfo

Fotó: SZTE Sportiroda

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.