Bezár

Hírarchívum

Lezárult a duális és gyakorlatorientált képzések fejlesztése az ETSZK-n

Lezárult a duális és gyakorlatorientált képzések fejlesztése az ETSZK-n

2020. szeptember 23.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem, a Gál Ferenc Egyetem és az Evangélikus Hittudományi Egyetem a duális és kooperatív képzési rendszer kidolgozásával és megvalósításával olyan fejlesztést hajtottak végre, amelyek elősegítik a regionális és térségi munkaerő-piaci igények kielégítését, ezzel is hozzájárulva a minőségi és mennyiségi munkaerőhiány kezelésére tett intézkedésekhez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szociális és segítő képzések területén a projekt céljai közvetlenül támogatják a növekvő szakember utánpótlás iránti igényt és biztosítják a területi lefedettséget a dél-alföldi régióban.

 

A projekt kapcsán megvalósult a szociális munkás oktatási és képzési rendszerek munkaerő-piaci igényekhez való igazodásának javítása, a tanulásból a munkába történő átmenet megkönnyítése, a szakmai oktatás és a képzési rendszerek megerősítése. Előtérbe került a gyakorlatorientáltság és külső munkaadói partnerek aktív bevonásával új szakokat és posztgraduális képzéseket dolgoztak ki.

 

A projekt eredményeképpen két alapszak, négy mesterszak, nyolc szakirányú képzés, valamint tizenegy rövid ciklusú képzés, tréning fejlesztése valósult meg.


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA Szegedi Tudományegyetem a Gál Ferenc Egyetemmel és az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel konzorciumban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 3.5.2 pályázati konstrukcióján 392,322 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Duális és gyakorlatorientált felsőoktatási képzések fejlesztése és oktatási innováció a szociális munka és a segítő szakmák terén a Dél-alföldi régióban” című projekt megvalósítására.

A projekt 2017. október 1. és 2020.06.30. között valósult meg.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek