SZTE Info

pingpong

Asztaliteniszezni várják az egyetem polgárait

Az Asztalitenisz Sport Klub Szeged az SZTE Sportközponttal együttműködve szeptembertől szabadidős asztaliteniszezési lehetőséget biztosít az egyetem dolgozóinak, hallgatóinak, családtagjainak. A hétfői, másfél órás foglalkozásokat képzett edző irányítja, akitől sportszakmai tanácsokat is kaphatnak a résztvevők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Asztalitenisz Sport Klub Szeged sportegyesület évek óta szervez szabadidős asztalitenisz programokat. Az SZTE Sportközponttal együttműködve szeptembertől rekreációs sportolásként szabadidős pingpongozási lehetőséget is biztosítanak az egyetem dolgozóinak, hallgatóknak, családtagoknak. A foglalkozásokat Márki Ernő és Gergely Péter edzők irányítják, akik sportszakmai segítséget is adnak a játékhoz. A program nyílt, bárki részt vehet rajta. A heti rendszeres edzések mellett családi sportnap, SZTE Kupa szabadidős pingpong verseny és egyéb programok szervezését is tervezik.


Az edzések helyszíne: SZTE Sportközpont (Szeged, Hattyas u. 10.) Asztalitenisz Terem

Időpont: hétfő 19:30 – 21 óráig

Díja: 5.000.-Ft/hó vagy 1.500.-Ft/alkalom

Első edzés időpontja: szeptember 21. (hétfő)


További információ itt és a Klub honlapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 15.

Nyito_MEFESZ_egyetemistak

„1956. október 16-án a szegedi egyetemi ifjúság mintakövetőből mintaadóvá vált” – összegezte a MEFESZ megalapításának jelentőségét Jancsák Csaba, az SZTE egyetemi docense. Miként született meg ez az ikonikus szervezet? Bekukkantottunk az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerébe, ahonnan egy visszaemlékezést, egy naplótöredéket és egy korabeli újságcikket idézve köszöntjük a 64 éve született MEFESZ-t.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.