SZTE Info

pexels-ogy-kovachev-4055570

Tájfutásra hív az SZTE Sportközpontja!

Az SZTE Sportközpont szervezésében ismerkedhetnek meg a tájfutással az SZTE hallgatói 2020. október 6-án. A vállalkozó szellemű egyetemisták a Sportközpont környékén sajátíthatják el a sportág rejtelmeit, az eszközök használatát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2020. október 6-án tájfutással várja a sportolni vágyó egyetemistákat az SZTE Sportközpontja. A program célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a sportág szépségeivel, a tájfutás során használt eszközökkel, így a térképpel és a tájolóval. A futás, és a tájfutás kiváló mozgásforma, hiszen a futóknak a szabad levegőn van lehetőségük fizikálisan és mentálisan is átmozgatni magukat.


A tájfutásra 2020. október 5-én 12 óráig lehet jelentkezni Ocskó Tímeánál, a time.ocsko@gmail.com e-mail címen. A tájfutásra jelentkezők 2020. október 6-án 15:45-kor az SZTE Sportközpont előtt gyülekezhetnek. (Szeged, Hattyas utca 10.)

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.