Bezár

Hírarchívum

IMG_3366_nyito

Sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés

Sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés

2020. október 05.
1 perc

2020. augusztus 31. és szeptember 25. között ­– az SZTE Neveléstudományi Intézet és Oktatáselméleti Kutatócsoport szervezésében – sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei felmérésen az egyetem mintegy 1.842 újonnan felvett hallgatója vett részt. Az SZTE OK által fejlesztett eDia online mérés-értékelési rendszer segítségével a TIK számítógépes kabinetében lebonyolított mérés mindenki számára egységes része kiterjedt a felsőoktatási tanulmányokhoz nélkülözhetetlen kognitív (szövegértés, matematikai gondolkodás, általános problémamegoldó képesség) és nem kognitív területekre (tanulási stratégiák, módszerek és attitűdök). A tesztek megoldása után a hallgatók azonnal információt kaptak arról, hogy hány százalékot értek el az adott teszten. Az összegző, személyre szabott, objektív viszonyítási pontokkal és fejlesztési javaslatokkal ellátott, mintegy 10-15 oldalas visszacsatolást az Oktatáselméleti Kutatócsoport az elmúlt napokban elküldte a résztvevőknek. A hallgatói lemorzsolódás kezelése céljából megvalósuló egyetemi szintű projekt ezen egysége egy 1 kredites kurzussal valósult meg. A kurzus teljesítéséhez szükséges érdemjegy elfogadásáról vagy elutasításáról a félév folyamán a CooSpace felületén később dönthetnek a hallgatók.


kompetenciameres_1


A bemeneti kompetenciamérés az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című projekt 1. számú, a „Hallgatói lemorzsolódás kezelése” című alprojektben, az Európai Unió támogatásával valósul meg.


kompetenciameres_2

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek