SZTE Info

nyito

Let’s talk! Közös online kurzust fejlesztett az SZTE és a Paris-Saclay Egyetem

A EUGLOH projektben az interkulturális kommunikációt fejlesztő kurzust indítanak a párizsi egyetem és az SZTE ÁJTK oktatói. Az angol nyelvű tréningen a két egyetem hallgatói működnek együtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sok szempontból újdonság a Let’s talk! című kurzus a Szegedi Tudományegyetem képzési palettáján: két egyetem hallgatói közösen, az online térben dolgoznak olyan feladatokon, amelyek fejlesztik a vita- és kommunikációs készségüket az interkulturális kommunikáció terén.


A gyakorlatorientált kurzuson különböző kulturális témákat vitatnak meg, így olyan hallgatók jelentkezését várják, akik örömmel társalognának más egyetemek hallgatóival, érdeklődnek más kultúrák iránt, és szívesen vizsgálnak meg egy-egy kérdéskört több nézőpontból. A hallgatók ugyanis közösen, gyakran oktatói felügyelet nélkül, önállóan dolgoznak fel kulturális témákat videókonferencia rendszereken keresztül. Az SZTE platformja, a CooSpace már több EUGLOH rendezvény során jól vizsgázott, így a nemzetközi, online kurzusnak is biztos bázisa lehet.


A kurzus jellegéből adódóan nagy hangsúlyt kapnak a hallgatók ötletei, gondolatai, és a teljesítés is kreatívan, nem hagyományos vizsgával zárul. Pongó Tamás és Gulyás László, az SZTE Állam – és Jogtudományi Karának oktatói október 15-ig várják a hallgatók jelentkezését a pongo.tamas@juris.u-szeged.hu címen.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.