SZTE Info

pexels-mong-mong-3351270

Kosárlabdadobó verseny az SZTE Sportközpontban

Kosárlabdadobó versenyt rendez az SZTE Sportközpontja 2020. október 6-án. Az érdeklődők öt kategóriában nevezhetnek 2020. október 5-én 19 óráig.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Sportközpont ismét versenyre invitálja a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. 2020. október 6-án kosárlabdadobó versenyt rendeznek a Sportközpont Hattyas utcai Labdás termében. A versenyre az SZTE aktív nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek párokban vagy egyedül.


A kosárlabdadobó versenyre öt kategóriában nevezhetnek a sportos egyetemisták. A büntető dobó versenyben a büntető vonalról dobhatnak tízszer egymás után a versenyzők. A 3-pontos dobó versenynél a játékos a büntető vonal egy tetszőleges pontjáról dobhat egy percen keresztül. A „ziccer-tempó-büntető” dobó versenyben a versenyző a kategória nevében jelzett három dobó technikával dobhat tetszőleges helyszínekről egy percen keresztül. A 21 (vagy 33, maximum egy lepattanással) kategóriában a játéknak akkor van vége, ha az egyik játékos eléri a 21 pontot. A „szálka” versenyszámban a játékosoknak hét előre meghatározott pontról kell kosárra dobniuk.


A nevezés díjtalan, de a regisztrációhoz kötött, melyet Ördög Nóra Eszternek kell elküldeni a noraerobic@gmail.com címre 2020. október 5-én (hétfőn) 19 óráig.


További információ az SZTE Sportközpont honlapján és Facebook oldalán érhető el.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.