Bezár

Hírarchívum

SZTE_rektori_hivatal_2020

Két EUGLOH-s rendezvénnyel indult az ősznek az SZTE

Két EUGLOH-s rendezvénnyel indult az ősznek az SZTE

2020. október 06.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem szervezésében zajlott le két online nemzetközi rendezvény szeptemberben. A “MaPLaS+S entrepreneurial skills and self-audit pitching” tréningen 2020. szeptember 21-25, a EUGLOH Tudományos Diákköri Konferencián pedig szeptember 28-30 között vehetettek részt a hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A MaPLaS+S tréning azoknak a PhD hallgatóknak lett meghirdetve, akik mind a vállalkozásokkal kapcsolatos gazdasági tudásukat, mind a leendő vállalkozásuk kreatív kialakításához és népszerűsítéséhez szükséges készségeket kívánták elsajátítani. Az öt tematikus nap egy-egy nagyobb témakört ölelt fel: üzleti tervezés elmélete, üzleti tervezés gyakorlata, jogi háttér, soft-skill fejlesztés és egy self-audit (belső elemzés) verseny.


A Tudományos Diákköri Konferencia három napja alatt plenáris üléseken számos vendégelőadót hallgathatott meg a közel 150 résztvevő. A konferencia prezentációi számos témát öleltek fel, közöttük az öregedés és demencia globális egészségügyi kihívásait, a fertőző és nem fertőző betegségeket, szív- és érrendszeri betegségeket, a víz és élelmiszer szennyezettséget és klímaváltozást, rákszűrést-és kezelést és antimikrobiális rezisztanciát, valamint egyéb, globális egészség témaköréhez tartozó prezentációkat is hallhatott a közöség.


Mindkét rendezvény az online térben valsóult meg az egyetemi Coospace platformon keresztül, amelyen a résztvevők élőben tudták követni az eseményeket. Mindkét eseményen több közösségi program is várta a hallgatókat: különböző kvízjátékokon tesztelhették tudásukat, kilométergyűjtő versenyen bizonyíthatták aktivitásukat, vagy éppen bebarangolhatták Szeged városát egy virtuális idegenvezetésen.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek