SZTE Info

techtogether

Eredményesen szerepelt a Mérnöki Kar csapata a Techtogether Automotive Hungary versenyén

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Airrari-STECO Team nevű csapata is részt vett a aTechtogether Automotive Hungary és Ipar Napjai versenyen a Hungexpón.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014 óta az Automotive Hungary kiállítással egy időben rendezik meg a Techtogether Automotive Hungary és Ipar Napjai mérnökversenyt, amelyet idén 2020. október 20-21-én tartottak. Itt nemcsak új szponzorokat találhattak a csapatok fejlesztéseikhez, hanem álláslehetőségekről is hallhattak.


img_20201020_105532_450x330


A megmérettetés már korábban elkezdődött: részben online, részben pedig offline zajlottak a munkálatok. A csapattagok nagy lendülettel és erőbedobással készültek a megváltozott körülmények ellenére is a versenyre. Az SZTE Mérnöki Kar csapatának felkészítői Dr. Péter-Szabó István főiskolai docens és Forrai Sándor tanszéki mérnök voltak. A csapat tagjai: Deák Zsombor, Gégény Ádám, Hegedűs Sándor, Kozák Emese, Molnár Zsolt és Lennert József Richárd.


alkatresz_450x330
Amellett, hogy a csapat színvonalas munkát végzett a verseny egész ideje alatt, még a felmerülő problémákat is sikerült orvosolniuk. A versenyre készített 3D nyomtatott kisautójuk egyik fogaskereke eltört a próbaszerelés során, de a kiállításnak hála, a VarinexZrt-hez fordult a csapat, akik örömmel segítettek. Budapesti telephelyükön Pesti Dániel mérnök kollégájuk 2 órán belül elkészítette az alkatrészt két példányban Stratasys F370- es 3D nyomtatóval.

- Ezúton is köszönjük a segítséget! - üzente a csapat.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.