Bezár

Hírarchívum

csm_victoria-banner-big-L_d538a5a000

VICTORIA Nemzetközi Virtuális Konferencia: Videófájlok elemzési módszerének fejlesztése a biztonságosabb Európáért

VICTORIA Nemzetközi Virtuális Konferencia: Videófájlok elemzési módszerének fejlesztése a biztonságosabb Európáért

2020. november 02.
2 perc

Fejlett képelemzési módszerek a bűncselekmények nyomozati szakaszában - Az Európai Unió által finanszírozott VICTORIA projekt záró, nemzetközi virtuális konferenciáját 2020. november 16-18-áig rendezik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2017 májusában indult kutatási projekt célja az volt, hogy elősegítse a rendfenntartó szervezetek (LEA, Law Enforcement Agencies) bűncselekmények vagy terrorcselekmények bekövetkezése utáni nyomozási munkáját fejlett képelemzési módszerekkel. Ennek érdekében a VICTORIA projekt résztvevői kifejlesztettek egy nyílt, etikai és jogi feltételeknek megfelelő Video Elemzési Platform prototípust (VAP, Video Analysis Platform), amely felgyorsítja a képelemzés folyamatát, mégis megbízható eredményeket nyújt.


A háromnapos konferencia ideje alatt, a VICTORIA konzorcium bemutatja a hároméves intenzív kutatási munka eredményeit, amelynek része egyebek mellett: a A VICTORIA projekt Video Elemzési Platform (VAP) élő bemutatója a projekt tartama alatt kifejlesztett elemzési algoritmusokkal együtt. Az Epizódok a VAP éles teszteléséről a rendfenntartó szervezeteknél és a rendfenntartó szervezetek visszajelzései az eszköz használatával kapcsolatos tapasztalataikról. A megvalósítás fontosabb technikai kihívásai, nehézségei különös figyelemmel a video- és hang adatok előállítására. A VICTORIA Video Elemzés a Nyomozások szolgálatában (VAFI, Video Analysis for Investigations) közösség bemutatása. Nyilvános vita a video képelemzésről az Európai Unió irányelvei és rendeletei által biztosított keretek között.

 

A nyilvános programmal párhuzamosan, előzetes regisztráció mellett, a VICTORIA partner intézmények egyedi bemutatókat tartanak a VAP-ról a rendfenntartó szervezetek számára. Ezen kívül a biztonsággal foglalkozó további H2020 projektek koordinátorai is lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák projektjük eredményeit és a kifejlesztett eszközeiket.

 

Az angol nyelvű konferencia előzetes programja már elérhető online ide kattintva.

 

A projekt honlapja ide kattintva elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek