Coursera

Online Coursera fórumok az SZTE-n

2020. november 17-én és 18-án este a Coursera munkatársai és szegedi felhasználói mesélnek a platform előnyeiről és az ott szerzett tapasztalataikról.

Mára közel kétezer SZTE polgár iratkozott be a Coursera for SZTE programba, és kezdhette meg tanulmányait a világ legnagyobb online oktatási platformján. Az elmúlt hónapokban az SZTE-n olyan sikeres kezdeményezésekre került sor, mint például a doktoranduszoknak meghirdetett nyári iskola, vagy a felvételizőknek nyújtott egyetemi felkészítő program. Emellett több egyetemi kurzus indult szeptemberben, amelynek a teljesítéséhez egyes Coursera tananyagok elvégzése is hozzájárulhat.

 

Annak érdekében, hogy a Coursera működését és a Coursera for SZTE programot, valamint az eddig szerzett tapasztalatokat jobban megismerhessék, a Szegedi Tudományegyetem online fórumot szervez 2020. november 17-én a hallgatók, november 18-án az oktatók számára. Ezen alkalmakon először angol nyelven bemutatkozik a Coursera, majd a programban résztvevő hallgatók és oktatók osztják meg  tapasztalataikat a hallgatósággal, magyar nyelven. A fórum résztvevői feltehetik kérdéseiket a szervezőknek, a Coursera munkatársainak és a már gyakorlott Coursera for SZTE felhasználóknak.

 

Az Online Coursera fórumokra regisztrálni 2020. november 11-ig lehet:

 

Online Coursera fórum hallgatóknak (november 17.) regisztráció itt.

Online Coursera fórum oktatóknak (november 18.) regisztráció itt.

 

A Courseráról: A Stanford Egyetem két professzora által alapított Coursera 70 millió hallgatóval és négyezernél több kurzussal mára már a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol a legjobb és legismertebb egyetemek - például a Yale, a Michigani Egyetem és olyan vállalatok, mint a Google, a FB vagy az IBM - kínálnak képzéseket és kurzusokat. A Szegedi Tudományegyetem 2020 márciusában kötött együttműködési megállapodást a Courserával. 2500 hallgató csatlakozhat a kezdeményezéshez, és térítésmentesen végezhet el kurzusokat, valamint szerezhet oklevelet.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *