SZTE Info

Coursera

Online Coursera fórumok az SZTE-n

2020. november 17-én és 18-án este a Coursera munkatársai és szegedi felhasználói mesélnek a platform előnyeiről és az ott szerzett tapasztalataikról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mára közel kétezer SZTE polgár iratkozott be a Coursera for SZTE programba, és kezdhette meg tanulmányait a világ legnagyobb online oktatási platformján. Az elmúlt hónapokban az SZTE-n olyan sikeres kezdeményezésekre került sor, mint például a doktoranduszoknak meghirdetett nyári iskola, vagy a felvételizőknek nyújtott egyetemi felkészítő program. Emellett több egyetemi kurzus indult szeptemberben, amelynek a teljesítéséhez egyes Coursera tananyagok elvégzése is hozzájárulhat.

 

Annak érdekében, hogy a Coursera működését és a Coursera for SZTE programot, valamint az eddig szerzett tapasztalatokat jobban megismerhessék, a Szegedi Tudományegyetem online fórumot szervez 2020. november 17-én a hallgatók, november 18-án az oktatók számára. Ezen alkalmakon először angol nyelven bemutatkozik a Coursera, majd a programban résztvevő hallgatók és oktatók osztják meg  tapasztalataikat a hallgatósággal, magyar nyelven. A fórum résztvevői feltehetik kérdéseiket a szervezőknek, a Coursera munkatársainak és a már gyakorlott Coursera for SZTE felhasználóknak.

 

Az Online Coursera fórumokra regisztrálni 2020. november 11-ig lehet:

 

Online Coursera fórum hallgatóknak (november 17.) regisztráció itt.

Online Coursera fórum oktatóknak (november 18.) regisztráció itt.

 

A Courseráról: A Stanford Egyetem két professzora által alapított Coursera 70 millió hallgatóval és négyezernél több kurzussal mára már a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol a legjobb és legismertebb egyetemek - például a Yale, a Michigani Egyetem és olyan vállalatok, mint a Google, a FB vagy az IBM - kínálnak képzéseket és kurzusokat. A Szegedi Tudományegyetem 2020 márciusában kötött együttműködési megállapodást a Courserával. 2500 hallgató csatlakozhat a kezdeményezéshez, és térítésmentesen végezhet el kurzusokat, valamint szerezhet oklevelet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.