SZTE Info

konferencia_nyito

A lista mámora, avagy az adatkultúra története – online konferencia

A Szegedi Információtörténeti Műhely a Magyar Történelmi Társulat Információtörténeti Szakosztályával, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Kommunikációs és Információs Szakbizottságával és az SZTE Történelemtudományi Doktori Iskolával közösen 2020 október 14.-én rendezte a 9. konferenciáját A lista mámora, avagy az adatkultúra története (Az információgyűjtéstől a felhasználásig) címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Online rendezte meg konferenciáját a Szegedi Információtörténeti Műhely a Magyar Történelmi Társulat Információtörténeti Szakosztályával, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Kommunikációs és Információs Szakbizottságával és az SZTE Történelemtudományi Doktori Iskolával közösen 2020 október 14.-én rendezte a 9. konferenciáját A lista mámora, avagy az adatkultúra története (Az információgyűjtéstől a felhasználásig) címmel.

 

Az ókortól a huszadik századig eljutó, négy szekcióban zajló műhelykonferencia 14 előadását és az azokat követő beszélgetéseket közel félszázan követték itthon és külföldön.


A konferencia teljes anyaga elérhető és megtekinthető itt.


A várhatóan tanulmánykötetté formálódó, izgalmas és innovatív tartalom mellett az is bebizonyosodott, hogy nemcsak oktatásra és kisebb megbeszélésekre, hanem teljes konferenciák megrendezésére is hatékonyan csatasorba állíthatóak a felfutó népszerűségű Webes platformok.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.