SZTE Info

Virtuális kiállítások az otthonmaradás idejére

A virtuális térbe költözött kultúra minőségi tartalmait több portál is csokorba kötötte. Ezek között böngészve is kincsekre bukkanhatunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ókortól 1848-1849-en és a II. világháborún át a vietnámi háborúig – e témakörökről tárlatokon járhatunk az SZTE Klebelsberg Könyvtár virtuális kiállítások kínálatában.


Az internet segítségével elérhető kiállítást 8 témakörből kínál a Somogyi-könyvtár, így például helytörténeti vonatkozású, képzőművészeti és pedagógiai témájú kiállítások között is böngészhetünk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.