Bezár

Hírarchívum

Az alsósok távoktatását segíti az SZTE és az MTA

Az alsósok távoktatását segíti az SZTE és az MTA

2020. március 17.
1 perc

Megnyitotta az eddig diagnosztikus mérési célokat szolgáló feladatbankjait a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja. A mérést szolgáló teszteket folyamatosan gyakorló feladatokká alakítják át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elmúlt napokban a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja az MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport támogatásával felkészítette az eDia és az eLea rendszereket a pedagógusok munkájának és a diákok otthoni tanulásának támogatására – írja az mta.hu.


Az eDia és eLea rendszerek a legfiatalabbakra koncentrálnak, az 1-3. évfolyamokon "beszélnek" is a feladatok, így az olvasás hiánya nem akadály. Jelentősen kibővítették az óvodai modult is. A kutatók figyelik a pedagógusok igényeit, próbálnak alkalmazkodni a rendkívüli helyzethez. A kutatócsoportot Csapó Benő, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának társelnöke, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet egyetemi tanára vezeti.


Az eDia tanári tesztek modulban a pedagógusok saját teszteket, felmérő és gyakorló feladatsorokat állíthatnak össze. Az eDia óvodai tesztek moduljában felmérő és fejlesztő feladatsorok állnak rendelkezésre a korosztály számára. Az eLea-rendszer különböző fejlesztő gyakorlatokat tartalmaz.


A megnyitott rendszer itt érhető el.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek