IMG_8363

Renden zajlottak az érettségik az SZTE középiskoláiban

Összesen kétszázharmincnyolcan érettségiztek az SZTE Gyakorló Gimnáziumában, az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában, és az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban. A higiénés előírásokat maradéktalanul betartották. Volt, ahol virágcsokorral oldották a vizsgadrukkot.

Virágcsokorral dobta fel a hangulatot minden érettségi vizsgáján az SZTE Gyakorló Gimnázium egyik tanulója. A változatos kompozíciók üde színfoltot csempésztek a termekbe és talán egy kicsit a vizsgadrukkot is oldották. Az SZTE gyakorlójában 162 diák jelent meg és tett tanúbizonyságot felkészültségéről - tudtuk meg Dobi János igazgatótól, aki hangsúlyozta az iskola pedagógusainak támogató hozzáállását. Még a tanítók is bekapcsolódtak a feladatba, hogy arányosan tudják megoldani a felügyelet biztosítását. Az érettségiről a helyszínről tudósítottunk.


IMG_8365


- Mindenki megjelent a vizsgán, aki jelentkezett, azaz összesen 54 diákunk - hallottuk Horváth Attilától. Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában is minden rendben zajlott. A fiatalok nagyon fegyelmezetten betartották az előírásokat, maszkban, gumikesztyűben vizsgáztak. Két bejáraton engedték be őket az intézménybe, és kézfertőtlenítőt is biztosítottak számukra. - Azt láttuk a gyerekeken, hogy nem viselték meg őket a körülmények. Alkalmazkodtak a helyzethez. Azt sem bánták, hogy írásban kell vizsgázniuk. Örültek, hogy jöhettek az iskolába, és találkozhattak rég nem látott osztálytársaikkal - hallottuk az igazgatótól.


Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban 22-en vizsgáztak az előírt távolságot betartva. A vizsgák három teremben zajlottak. Mivel normál esetben az érettségi ideje alatt az egyetemen szorgalmi időszak van, csak az iskola termeit vehetik igénybe, de most az üres SZTE Bartók Béla Művészeti Kar egyik termében is vizsgáztathattak - tudtuk meg Újvári István, intézményvezető trombita tanártól.


Fotó és szöveg: Bobkó Anna


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.
Szucs_ViktorSzűcs Viktor - ÁOK, általános orvos

Azért jöttem Szegedre, mert szeretem a kisvárosias, barátságos egyetemeket, Budapest pedig nem ilyen. Szeretnék az embereken segíteni, érdekel ez a tudományág, a kutatások is nagyon érdekesek. Kedvesek a felsőbb évesek, a kari élet nagyon sokszínű. Mindenki jöjjön az SZTE ÁOK-ra!További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *