Bezár

Hírarchívum

Az Alma Mater is versenyre hívta tagjait az SZTE Mozdulj! versenyben

Az Alma Mater is versenyre hívta tagjait az SZTE Mozdulj! versenyben

2020. május 18.
3 perc

Nemcsak az SZTE jelenlegi hallgatói szállhatnak versenybe az SZTE Mozdulj! versenyben, hanem a volt hallgatókat és az egyetemi dolgozókat is mozgásra buzdítják. A verseny harmadik hetének végén összesen 55-en vettek részt a megmérettetésében, akik 9267 kilométert tettek meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Alma Mater és az SZTE Sportközpont mozgásra hívja a Szegedi Tudományegyetem alumnusait és dolgozóit is. Így nemcsak a jelenlegi hallgatóknak érdemes versenyezni karukért, ugyanis a Szegedi Universitásért 2007 Alapítvány részére felajánlott adók egy százalékából támogatja az Alma Mater az SZTE Mozdulj! kihívás nyertes karát.


A versenyben jelenleg 11 kar és 5 egyetemi egység vett részt, akik közös erővel már eljutottak volna Tokióba, Kubába és akár Bangkokba is. Az első héthez képest hétezer kilométerrel többet tettek meg az SZTE alumnusai és dolgozói, így összesen már 9267 kilométernél tartanak a versenyzők a harmadik hét végén.


SZTE_Mozdulj_23


A karok között az ÁOK dolgozói és volt hallgatói állnak a dobogó legfelső fokán, összesen 2302 kilométert tettek már meg. A dobogó második fokán áll az ÁJTK, akik 1233 kilométert tettek meg három hét alatt. A dobogó utolsó fokán áll jelenleg az SZTE JGYPK 871 kilométerükkel. Kevéssel csúszott le az SZTE GTK, akik 708 kilométert tettek meg eddig. Őket követi az SZTE MGK 494, az ETSZK 368, és a BTK 349 kilométerrel. Kicsivel maradtak le az SZTE TTIK versenyzői, akik 156 kilométert tettek meg eddig, a SZTE GYTK, akik 132 kilométert tudhatnak magukénak, és az SZTE BBMK is, akik már 128 kilométernél járnak. A sereghajtó az SZTE MK, akik a harmadik hét végén 76 kilométernél tartanak.


Az egyetemi egységek közül a Sportközpont is beszállt a versenybe, akik vezetik is jelenleg a tabellát 502 kilométerrel. Nem sokkal maradt le a Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság sem, 454 kilométert gyűjtöttek eddig. Harmadik helyen állnak jelenleg az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet dolgozói, akik 351 kilométert tettek meg három hét alatt. Őket követik a Klinikai Központ munkatársai 293 kilométerrel, és a Beszerzési Igazgatóság dolgozói 101 kilométerrel.


SZTE_Mozdulj_22


Az egyéni eredmények között a legsportosabb versenyző 533 kilométert tett meg egy beltéri eszközzel, őt követi egy másik versenyző, aki 443 kilométert tekert már kerékpárral. Futásban is komoly teljesítményt ért el az egyik versenyző, összesen 75 kilométert tett meg eddig. Egy másik versenyző pedig már 49 kilométert tett meg gyalogosan.


Az összes eredményt tekintve a legnépszerűbb egyértelműen a kerékpár, amivel a versenyzők összesen 1719 kilométert tettek meg. Kedveltek a beltéri eszközök is, amikkel összesen 935 kilométert mentek a résztvevők. Futva 643 kilométernél járnak a sportos alumnusok és dolgozók, míg gyalogosan már 315 kilométert értek el a három hét alatt.



Részletek és szabályok a versenyhez itt olvashatóak, további információk az SZTE Sportközpont Facebook oldalán, az SZTE Alma Mater oldalán és a Facebook eseményben találhatóak.


SZTEinfo

Korábban írtuk:

SZTE Mozdulj! – Adók egy százalékával támogatja a nyertes kart az SZTE Alma Mater

SZTE Mozdulj! - Mozgásra hív az SZTE Sportközpont és az SZTE Alma Mater


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek