SZTE Info

kerdoiv

Már otthon is kitölthető a betegellátáshoz szükséges kérdőív

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba érkező betegek ellátását gyorsítja, ha az érintettek már otthon kinyomtatják és kitöltik az úgynevezett pretriázs kérdőívet, mert így a betegellátásra való előkészítés fázisaiból már csak a legrövidebb kettőn kell átesniük a pácienseknek az egészségügyi intézménybe való belépéskor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egységeiben visszaállt a járóbeteg ellátás, a pácienseket telefonon egyeztetett időpont alapján fogadják.


A rendelésre érkezéskor a betegeknek kötelező módon át kell esniük az úgynevezett pretriázson, vagyis azon az előszűrésen, amellyel a páciensek közül a koronavírus gyanús eseteket szűrik ki. Ennek első lépése a telefonos előszűrés, a második a testhőmérséklet mérése, valamint a pretriázs kérdőív kitöltése.


– Ha a Klinikai Központba érkező páciensek otthon kinyomtatják, kitöltik és magukkal hozzák a pretriázs kérdőívet a rendelésre, akkor megkönnyítik az egészségügyi intézményekben zajló előszűrő feladatot, ezzel pedig saját maguknak is időt spórolnak meg. Ebben az esetben ugyanis már csak egy testhőmérséket mérés és a triázs személyzet aláírása kell ahhoz, hogy a páciensek bejussanak a szakrendelésre, így pedig lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé válik a feladat – mondta dr. Pető Zoltán, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály vezetője.


A pretriázs kérdőív hét kérdést tartalmaz, a kérdések mind arra hivatottak, hogy kiszűrjék a koronavírus gyanús eseteket, és ezáltal megakadályozzák a továbbfertőzést. A kérdőívet a páciensnek alá kell írnia, és fel kell tüntetnie a kitöltés dátumát is.


A kérdőív magyar nyelven erről a linkről tölthető le.

A kérdőív angol nyelven erről a linkről tölthető le.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.