SZTE Info

Külföldre utazással kapcsolatos szabályok a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem vezetése körlevélben hívta fel dolgozói figyelmét a járványügyi készültség időszakára vonatkozó külföldre utazással kapcsolatos szabályok fokozott betartására. A külföldi utazásokat a Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi helyzetben nem javasolja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ahogy arról az 5/2020. (VI.25.) sz. rektori-kancellári körlevél is tájékoztat, a hatályos jogszabályoknak és szabályzatoknak megfelelően 2020. július elsejétől lehetőség van hivatalos külföldi kiküldetések elrendelésére és hivatalos külföldi delegációk fogadására a Szegedi Tudományegyetemen.

 

Az egyetemi dolgozók magáncélú utazása nem esik korlátozás alá, vagyis külföldre a foglalkoztatott a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel saját felelősségére utazhatnak. Az ilyen jellegű külföldi utazását (célország és a pontos időtartam megjelölésével) az utazást megelőzően a közvetlen munkahelyi vezetőnek be kell jelenteni. Amennyiben a foglalkoztatott saját felelősségére a külföldi utazás mellett dönt, akkor az ebből eredő következmények vonatkozásában a munkajogi felelősség és a járványügyi intézkedésekkel felmerülő költségek őt terhelik.

 

Felhívják az egyetemi polgárok figyelmét arra is, hogy a Magyar Közlöny 2020. évi 166. és 167. számában közzé tett rendelkezések értelmében egyes államokból történő hazautazást követően az utazók az adott helyzettől és az adott ország járványügyi besorolásától függően járványügyi intézkedések (így különösen: egészségügyi vizsgálat, karantén intézkedések) tűrésére kötelezhetők.

 

Hatályban lévő körlevelek:

4/2020. (VI.25.) sz. rektori-kancellári körlevél a veszélyhelyzet megszűnésével hatályát vesztő szabályokról

5/2020. (VI.25.) sz. rektori-kancellári körlevél a veszélyhelyzet megszűnését követően alkalmazandó szabályokról

6/2020. (VII.16.) sz. rektori-kancellári körlevél a járványügyi készültség időszakára vonatkozó külföldre utazással összefüggő szabályokról

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.