SZTE Info

Nyílt napot tart az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Nyílt napra várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 2020. január 25-én, szombaton. 9 óra 30 perctől az érdeklődők megismerkedhetnek a BTK összes képzésével és ikonikus épületével, illetve megtudhatnak mindent a felvételi jelentkezésről is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Január 25-én várja az SZTE BTK nemcsak a bölcsésznek készülőket, de azokat is, akik még a nagy döntés előtt állnak. Szombaton 9 óra 30 perctől, a BTK nyílt napján a középiskolások megtudhatnak mindent, amit a jelentkezésről és a BTK szakjairól tudni kell, illetve az érdeklődők megismerkedhetnek az egyes szakokon tanítókkal és tanulókkal.


Szombat délelőtt 10 órától az SZTE BTK Aud Max-ban felvételi tájékoztatón vehetnek részt a leendő hallgatók és szüleik, ezután pedig 11 órától megismerkedhetnek az egyes szakokkal is. Aki igazán érdeklődő egy játékban is részt vehet: a vállalkozó szelleműek aláírásokat gyűjthetnek az indexükbe, hogy egy rövid időre kicsit egyetemistának érezhessék magukat. 13 órától pedig a tombolasorsolásra is sor kerül.


A nyílt nap ezzel még azonban nem ér véget! 13 óra 30 perctől épülettúrán mutatják be a látogatóknak az SZTE BTK ikonikus rózsaszín épületét. Az idegenvezetők bemutatják az épület legérdekesebb helyeit: a régészek pincéjét, a pszichológusok laboratóriumát, a kommunikáció szakosok stúdióját!


A nyílt napra előzetesen regisztrálni nem kell.


További információ a Facebook eseményben, az SZTE BTK honlapján, és az SZTE BTK bemutatkozó videójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  14:00 - 15:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja