Folytatódik az SZTE Junior Akadémia Esték előadás-sorozat

Az SZTE Junior Akadémiai Esték következő előadója Gál Béla, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nemrég nyugdíjba vonult igazgatója, aki Darwin útján – Élményeim Galápagoson és Ecuadorban címmel számol be egzotikus úti kalandjairól február 5-én a középiskolásoknak.

Milyen ízű a tengerimalachús? Hogyan néz ki a tengeri és a szárazföldi leguán szerelemgyermeke? Egyáltalán úszni, vagy napozni szeret? Merre folyik a víz az egyenlítőn, és miért nem működik egy kísérlet sem az Mitad del Mundo egyenlítői múzeumban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a biológia tanár, aki 3 hetet tartózkodott Ecuadorban 2019. október közepétől november elejéig.


Junior_Akademia_GB


Meglátogatta a varázslatos vadvilággal büszkélkedhető, és szigorúan ellenőrzött Galápagos-szigeteket, ahol saját szemével láthatta, milyen eredménye van annak, ha vigyázunk természeti értékeinkre. Most a február 12-i Darwin-naphoz közeledve – amely a tudományos gondolkodás nemzetközi ünnepe – Gál Béla megidézi azt a csodás galápagosi világot, amelyet vizsgálva Darwin világot megrázó felfedezésekre, összefüggésekre jött rá.


További információ itt.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.





Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *