SZTE Info

szimpozium_nyito

PhD szimpóziumot rendezett az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara

Az SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet 2020. január 23-24-én, második alkalommal rendezte meg Szegeden a Symposium of Young Researchers on Pharmaceutical Technology, Biotechnology and Regulatory Science elnevezésű konferenciát, ahol 12 ország PhD hallgatója mutatta be tudományos eredményeit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a doktoranduszoknak témájuk bemutatására és az azzal kapcsolatos diszkusszióra. A konferencián Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Csehországból, Bosznia-Hercegovinából, Szlovéniából, Szíriából, Jordániából, Nigérábóla, Szudánból, Iránból és Pakisztánból érkezett Phd hallgatók ismertették tudományos munkájukat.


Az előadások a gyógyszertechnológia, biotechnológia és gyógyszerügyi szabályozás tudományának változatos témáit vonultatták fel, mint az innovatív gyógyszerfejlesztés, Quality by Design, nanotechnológia, biomolekulák, fehérjék formulálása, biohasznosulást és terápiás hatékonyságot növelő módszerek, 3D nyomtatás alkalmazása a gyógyszerfejlesztésben és a gyógyszerhamisítás.


Downloads
Képgaléria a rendezvényről
 


A konferenciát a szimpózium elnöke, Dr. Csóka Ildikó tanszékvezető, Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, Prof. Dr. Hohmann Judit akadémikus, az SZTE Gyógyszertudományok Doktori Iskola vezetője, illetve Dr. Zupkó István, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánja nyitotta meg. Összesen 41 angol nyelvű előadást hallgathattak meg a résztvevők. A rendezvény helyszínét az SZTE Központi Épülete biztosította. A rendezvényt a Richter Gedeon Nyrt. és a Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány támogatta.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.