SZTE Info

Dr_Prezi

Elrajtoltak a felkészítő programok a Prezentációs Technikák Versenyre

A Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémiájának Prezentációs Technikák Versenyére felkészítő első eladást Dr. Németh Zoltán, azaz Dr. Prezi, prezentációs tréner, TEDx-előadó tartotta 2020. február 12-én. A megmérettetésre február 28-ig várják a jelentkezéseket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A verseny döntőjét április 8-án rendezik meg, a fődíj egy 50 ezer forint értékű ösztöndíj. A második helyezett 30 ezer, a harmadik helyezett pedig 15 ezer forint ösztöndíjban részesül. Ezen felül idén is felajánlott a szegedi Toastmasters Retorika Klub egy különdíjat és könyvjutalmakat is átadnak – tudtuk meg Kemény Zsanett koordinátortól.


Az SZTE Junior Akadémia munkatársa kérdésünkre elmondta, február 19-én, szerdán 17 órakor Bihari Gábor, a Bproduction Kft. ügyvezető igazgatója tart előadást, aki gyakorlati tanácsokat ad a résztvevőknek arra vonatkozóan, hogyan lehet egy jó ötlettől a megvalósításig eljutni. Február 26-án a szegedi Toastmasters Retorika Klub tart workshopot, amelyen szó lesz a lámpalázról és annak kezeléséről is. A műhelymunkát Tasnádi Dávid és Tápler Zita vezeti.


A Prezentációs Technikák Versenyre idén már középiskolások is jelentkezhetnek. – Az SZTE Junior Akadémia tavaly szeptemberben jött létre és pont az a célja, hogy nyissunk a középiskolások felé, illetve megkönnyítsük az utat az egyetemre, hidat képezzünk a középiskola, illetve az egyetem között. Szeretnénk a középiskolásokat is segíteni, és bevonni őket ebbe a versenybe. A középiskolás diákok is részt vehetnek a felkészítő workshopokon. Számukra most egy olyan prezentációs versenyt írtunk ki, ahol megadtunk a „Zöld világ” témakört. A középiskolások egy előre elkészített, néhány diasorból álló ppt-vel nevezhetnek, ezt a juniorakademia@rekt.szte.hu email címünkre kell elküldeni. Előválogatás után ők is részt vehetnek ebben a versenyben egy külön kategóriában – fogalmazott Kemény Zsanett.


prezentacios_technikak_verseny_2020


A verseny mellett emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokkal is segíti a továbbtanulás előtt állókat az SZTE Junior Akadémia. A tavaszi időszakban, az egyetemi karok bevonásával és az Élménysétával együttműködve, egy és kétnapos osztálykirándulásokat szerveznek. Ezen felül folyamatosan tartanak előadásokat, így például az SZTE Junior Akadémia Esték programsorozatot, amely minden hónap első szerdáján várja az érdeklődőket. Március elejétől indul a pályaorientációs tanácsadás az SZTE Karrier Irodával együttműködve, ami szintén egy fontos mérföldkő.

 

SZTEinfo

Szöveg és fotó:Újvári Gréta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.