Bezár

Hírarchívum

Életre szóló tapasztalatok az Alma Mater mentorprogramban

Életre szóló tapasztalatok az Alma Mater mentorprogramban

2020. február 12.
1 perc

Ismét indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram tavaszi ciklusa, ahol a hallgatók volt SZTE-sektől szerezhetnek valódi gyakorlati tudást már az egyetemi éveik alatt. A jelentkezést első körben 2020. február 21-ig várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között. A négy hónapon át tartó program alatt a mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét. A hallgatók így első kézből szerezhetik meg azokat a gyakorlati tapasztalatokat, amelyek szakmájukban elengedhetetlenek.


Az Alumni Mentorprogram 2019/2020-as tavaszi ciklusában 52 mentor, 120 mentorhellyel várja a hallgatókat az SZTE minden karáról. A mentorprogramot kurzusként is fel lehet venni, és passzív státuszú hallgatók is jelentkezhetnek.


Mentorprogram_plakat_nagy


A mentor és mentorált közti kapcsolat eltér a szakmai gyakorlat során megszokottól, itt a kapcsolattartás sokkal rugalmasabb. Nincs szükség napi szintű interakcióra - havi három találkozó javasolt - ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére.


A kiválasztás után, a mentorprogram megnyitó ünnepségét 2020. március 4-én tartják.


A mentorok felhívásai, jelentkezés és további információ az SZTE Alma Mater honlapján és a Facebookon.  

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek